AKTUELNO

Muslimani širom sveta, sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obeležava kraj meseca Ramazana.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je poručila: "U ime Narodne skupštine i svoje lično ime čestitam Ramazanski Bajram građanima Srbije muslimanske vere u želji da ovaj veliki praznik doprinese širenju tolerancije, solidarnosti i međusobnog razumevanja, a svima donese zdravlje, radost i porodičnu sreću".

Ramazanski bajram je Seadu Nasufoviću, Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti čestitala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, uz želju da praznične dane provedu u miru, blagostanju i radosti uz svoje najbliže, negujući toleranciju, međusobno razumevanje i solidarnost kao osnovne vrednosti svakog pojedinca i društva u kojem živimo.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da nas bajram iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja, ali i jedinstva i zajedništva.

-Neka nas ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, podseti da nađemo snage da oprostimo jedni drugima i da složno i zajedno odgovorimo izazovima koje nam donosi vreme u kojem živimo, radi sigurne budućnosti naše države i društva - navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je poželeo da se radost praznika useli u srca vernika i ispuni ga mirom, ljubavlju i tolerancijom. Ramazanski bajram je vernicima čestitala i ministarka pravde Nela Kuburović, uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju.

-Neka Bajramska poruka nadahne sve muslimane, da svedočeći svoju veru, dele prazničnu radost sa svojim bližnjima, a u dušama jačaju trajne i najviše ljudske vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja - istakla je Kuburović.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić čestitao je praznik pozivom na zajedništvo i jačanje te verske zajednice koja je, kako kaže, tu za svakoga kada je to potrebno.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je svim vernicima islamske veroispovesti poželeo da praznik proslave u radosti i veselju, duhovnom blagostanju i toleranciji, u krugu svojih porodica i prijatelja, navodeći da je bajram praznik koji nosi poruke mira i prijateljstva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je Ramazanski Bajram čestitao svim velikodostojnicima, verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice, uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti, okruženi porodicom i prijateljima.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević je poželela da i ovaj Ramazanski Bajram, kao svi prethodni i svi budući, bude praznik sreće, blagostanja i mira među ljudima.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je poželeo da ovaj praznik unese slogu među zajednicama jer je, kako je rekao, u ovim vremenima velikih iskušenja više nego potrebno da radimo na izgradnji mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja.

Čestitke su uputili i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić.

Ramazanski bajram je čestitao i Direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević koji je poželeo da radost duhovne obnove i velikog praznika ispune srca i nadahnu da činjenjem dobrih dela i blagodarenjem Bogu složno delamo za bolju budućnost naše države radujući se zajedno svakom uspehu.

#Političar

#čestitka

'