AKTUELNO

Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović smatra da je upad ROSU na sever Kosova i Metohije, provokacija i pokušaj da se omalovaži Srbija i srpsko rukovodstvo po sistemu: "mi ćemo to da uradimo, a vi ne možete ništa".

- Način na koji je to urađeno svakome ko malo razmišlja govori da se tu ne radi o iskrenoj borbi protv organizovanog kriminala, već o demonstriranju sile u cilju zastrašivanja srpske nacionalne zajednice sa krajnjim cilje etničkog čišćenja. Međunarodna zajednice gleda blagonakolono na to – naveo je Čović gostujući u emisji "Pravac".

Prema njegovim rečim, ako tako rade i to nije prvi put EU, SAD i ostali međunarodni faktori postaju direktni i indirektni saučesnici u tome.

- Izjave zvaničnika Kfora su dodatni element da utičete na unutrašnje političke prilike u Beogradu. Prave se spiskovi za hapšenje Srba. To je sinhronizovana, pažljivo planirana akcija – dodao je Čović.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktor TV RAS Ratko Dmitrović je ukazao da u Beogradu postoji značajan broj političkih faktora koji kažu da je to gotovo, faktičko stanje, koje treba priznati u granicama koje je priznala Badinterova komisija.

- Takva vrsta kapitulanstva nije svojstvena Srbima. Antisrbizam je najjači u Beogradu - istakao je Dmitrović, koji dodaje da ga akcija ROSU nije iznenadila.

On je ocenio da će Albanci na Kosovu nastaviti da dižu tenizije do ulaska u UN.

Dmitrović je napomenuo da oni to ne rade sami, već uz pomoć Nemačke, te ističe da Amerika nema više ključnu ulogu.

#Nebojša Čović

'