AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa premijerom Luksemburga Gzavijeo Betelom, rekao da je Betelu saopštio da se nada da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost i da se nada da će takse biti ukinute da bismo postigli dogovor sa Prištinom

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je dodao da je veoma srećan što je mogao večeras da razgovara sa premijerom Betelom, prijateljem Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Verujem da će odnosi Luksemburga i Srbije nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom. Zahvalan sam na podršci na evropskom putu - naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je danas govorio Betelu da se Srbija ne nalazi u lakoj situaciji zbog situacije sa Prištinom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Rekao sam da se nadam da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost. Izrazio sam nadu i očekivanje da će takse biti ukinute da bismo postigli dogovor sa Prištinom – kazao je Vučić. Kako dodaje, ekonomski odnosi dveju zemlje su dobri.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Moja molba je da gospodin Betel svojim autoritetom i autoritetom Luksemburga pomogne da prevaziđemo naše probleme. Spremni smo da preduzmemo mnoge mere i da vidimo da Srbiju izvedemo na evropski put - rekao je Vučić i čestitao Luksemburgu na svim uspesima koje je ta zemlja postigla.

Betel: Srbija pronašla pravi put na mnogim nivoima

Betel kaže da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno dobre i da se to vidi po velikom prisustvu Srba koji žive u Luksemburgu.

Premijer Luksemburga ukazao je i na značaj digitalizacije i rekao da je Srbija pronašla pravi put na mnogim nivoima, kao što su infrastruktura i digitalizacija.

- Odnosi Srbije i Luksemburga zasnivaju se na poverenju. Uveren sam u vašu evropsku budućnost koja će, nadam se, uskoro doći - kazao je Betel.

Vučić i Betel su se sastali u zgradi Predsedništva u Beogradu.

Sastanak Vučića i Betela počeo je oko 19 sati, a dvojica zvaničnika će se posle sastanka obratiti medijima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Teme sastanka su proces evropskih integracija Srbije, situacija u regionu i ekonomska saradnja dve zemlje.

Premijer Luksemburga boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a sutra će se sastati i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

#Aleksandar Vučić

'