AKTUELNO

To što sam objavio šta će se dogoditi, štampa je predstavila kao moje upozorenje, međutim to ne znači da nas je neko upoznao sa situacijom ili da smo znali, već da je sam sve otkrio, rekao je za televiziju Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je prvi put saglasan sa Grasom, i istakao da niko ne može da optužuje srpsku stranu za nešto.

- Upozorio sam i međunarodnu zajednicu i naše ljude da će se ovo dogoditi. Naravno da će to objaviti u štampi. Ali to ne znači da su nas sa nečim upoznali i da smo obavešteni, već da je predsednik Vučić sve otkrio - rekao je Vučić.

Kako kaže, sve je jasno posle ove Grasove izjave, i još jednom istakao:

- Ja sam kao predsednik republike upozorio na scenario na Kosovu, a onaj koje trebao da spreči, nije to uradio, zato što su se pravili da ne znaju da ovo nema nikakve suštinske veze sa korupcijom i kriminalom.

Kako kaže, mnogi su pokušali da zloupotrebe njegove reči, i dodaje da će se neki uvek truditi da budu protiv državnog rukovodstva Srbije.

- Pričali su o akciji na celoj teritoriji Kosova, a sve se zapravo svodi na upad na sever Kosova, kako bi se sklonio deo ljudi koji želi da im se suprostavi. Nije u redu da idete protiv naroda, zato što ne možete da volite legitimne predstavnike - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su se povukli sa severa samo zato što su im sa zapada rekli da je dosta. Zapitao se kako bi reagovali da se ono što se desilo na Kosovu dešavalo u Beogradu, i istakao je da je pred Srbijom veliki izazov, a to je da se srpski narod sačuva na KiM.

- Imamo i mudrost i hrabrost da sačuvamo mir i stabilnost, ali molim ljude da ne idu protiv svoje države i svog naroda. Biću uz srpski narod, a ne uz kriminalce i zločince. Nikada to nisam podržavaju – naglasio je predsednik Vučić.

Vučić je istakao da je Mađarski kontigent KFOR-a hteo da postupi drugačije, i na tome im se ovom prilikom i zahvalio.

#Aleksandar Vučić

'