AKTUELNO

Član GO Srpske napredne stranke Petar Petković izjavio je danas da ni Dragan Djilas ni njegovi nalogodavci i saradnici, neće upeti da pokolebaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u borbi za interese Srbije na KiM, kao i da će stepen njihovog nezadovoljtva i agresije biti mera uspeha aktuelne vlasti.

U saopštenju SNS se navodi da je Petković rekao da je jasno da će opozicija predvođena Djilasom u predstojećem periodu pokrenuti "lažovsku i klevetničku" ofanzivu protiv sopstvene države.

- Samo napadima mogu da pokušaju da zamagle argumente kojima je predsednik Vučić u parlamentu ukazao na njihovu krivicu i odgovornost za političko i ekonomsko razaranje Srbije - rekao je Petković i dodao da je opozicija od predsednika Vučića dobila lekciju o državničkoj odgovornosti i političkoj hrabrosti.

Petković smatra da je Vučić pokazao građanima kako se državnički ophodi prema najosetljivijem državnom i nacionalnom pitanju, i postavio sasvim nove standarde političkog ponašanja. Kako je dodao, oni koji su se plašili da prisustvuju sednici o KiM mogu danas samo da spakuju kofere i odu u zaborav ili da budu još "maliciozniji i prljaviji" u pokušaju da politički prežive po svaku cenu.

- A cenu njihovog političkog opstanaka, kako se nadaju, ponovo treba da plate građani Srbije, pre svega Srbi na Kosovu i Metohiji, prema kojima su Djilas, Jeremić i Obradović juče bili toliko ravnodušni i cinični da će to ući u anale političkog neukusa i beščašća - zaključio je Petković.

Stranka slobode i pravde smatra, kako je danas saopštila, da za rešenje kosovskog pitanja nisu potrebni sukobi i navodni tajni pregovori, već normalan dijalog Albanaca i Srba i nudi svoju Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, kao polaznu osnovu za dijalog.

Stranka u saopštenju ocenjuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u parlamentu priznao da nema rešenje za KiM, ali ga optužuje da je "prizivao rat", koji se, po njima, juče iz tabloida delimično preselio na sever KiM.

#Dragan Đilas

#Petar Petković

'