AKTUELNO

U grčkom letovalištu Paralija petu godinu zaredom otvorena kancelarije Jedinstvene Srbije.

Petu godina zaredom Jedinstvena Srbija je otvorila svoju kancelariju u popularnom grčkom letovalištu Paraliji u olimpijskoj regiji Pieria. Na otvaranju, pred više od 4 hiljade ljudi, građana Srbije koji letuju u ovom delu Grčke, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je istakao da ova kancelarija nema političku funkciju već je na usluzi svim građanima na letovanju.

- Dozvolite mi da vas pozdravim ne kao predsednik Jedinstvene Srbije, već kao čovek koji se ne razlikuje od običnih ljudi. Mene nije ponela ni slava ni popularnost i ja hoću da sa vama delim i dobro i loše. Mi smo jedina politička partija koja je otvorila kancelariju u nekoj evropskoj državi, a da se ta kancelarija ne bavi politikom, jer svi mi koji ovde letujemo, svi smo mi građani Srbije, a politika koju vodimo, kada pređemo granicu da ostane u Srbiji, a ovde da se družimo, zaboravimo sve ono što je loše jer odmor zato služi. Ova kancelarija treba da pomogne onima koji imaju problem ako do njega dođe za vreme boravka u Grčkoj i to je osnovni cilj ove kancelarije - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Pink.rs

On je rekao da nikada više nije bilo ljudi na otvaranju kancelarije, a da on mnoge od njih poznaje i zna iz kojih gradova Srbije dolaze.

- To je veliki uspeh za mene kada sretnem naše ljude negde u Evropi i kada ima ko da im pomogne. Meni ne trebaju ministarske funkcije. Jedinstvena Srbija pare koje dobije od građana na osnovu broja poslanika u parlamentu te pare vraća građanima, a ova kancelarija se upravo finansira iz tih izvora. Mi iz Jedinstvene Srbije često govorimo o porodici i za nas je porodica svetinja, kao i srpska kultura i narodna nošnja. To nikada nesmemo da zaboravimo - kazao je Marković.

Foto: Pink.rs

ZEMLJE ČLANICE CEFTA DA PODRŽE SRBIJU I DIGNU SVOJ GLAS PROTIV KOSOVSKIH TAKSI

Marković je napomenuo i da su ga građani u Paraliji pitali da li će da se zarati zbog upada jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije.

- Moj odgovor njima je da Srbija nikada više ne sme da ratuje, ali isto tako moramo diplomatskim putem da čuvamo tu srpsku teritoriju. Za Srbiju ne treba da se gine, već da se živi i radi, da se borimo protiv bele kuge. Ja želim sada da pozovem članice CEFTE da svojim saopštenjima podrže Srbiju oko taksi jer Srbija drži mir na Balkanu. Nije to problem samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, to je problem i za Grčku, Makedoniju i Crnu Goru i ja pozivam te države i sve u okruženju da podrže Srbiju i dignu svoj glas protiv suludih taksi Prištine i da na taj način pomognu Srbii, a indirektno i sebi - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: Pink.rs

- Nikada Srbija nije bila tako jedinstvena, kao što su to sada državnih vrh, narod, crkva, vojska i policija i moramo takvi da ostanemo kako bi sačuvali ono što nam je ostalo i da uđemo u Evropsku uniju podignute glave, da ne može Srbiju niko da ucenjuje - rekao je Dragan Marković Palma. Marković je rekao da će predložiti u Skupštini Srbije da se uvede stimulacija za mlade i uspešne jer ćemo ih samo tako zadržati.

Foto: Pink.rs

Prisutnima na otvaranju kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji obratili su se i Nenad Filipović potpredsednik Jedinstvena Srbije i predsednik Gradskog odbora u Leskovcu kao i Andrijana Ristić član podmlatka Jedinstvene Srbije.

#Dragan Marković Palma

#Paralija

'