AKTUELNO

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da će ta stranka podržati izveštaj o Kosovu i Metohiji koji je predsednik Aleksadar Vučić predstavio na posebnoj sednici parlamenta, ako bude na glasanju, i poručio da je sve što Vučić radi dobro za Srbiju.

On je naglasio da je saglasan sa predsednikom koji se zalaže za postizanje kompromisnog rešenja o tom pitanju. Marković je posle izlaganja predsednika Srbije na posebnoj sednici o KiM, rekao da je sve što Vučić radi dobro za Srbiju i ukazao da je predsednik, kada je reč o KiM, nasledio teško stanje kada je pre sedam godina preuzeo vlast, kao i da je Srbima u južnoj pokrajini bilo mnogo teže nego danas.

-I prethodna vlast je vodila pregovore, ali vi se niste žalili kako ste umorni posle sastanaka u Briselu, nego ste iz Brisela išli pravo u Nemačku i Kinu i dovodili investitore - rekao je Marković o predsedniku.

Lider Jedinstvene Srbije je podsetio da su mnogi kritikovali Vučića što je nedavno govorio pred Sinodom Srpske pravoslavne crkve, ali da je patrijarh Irinej pohvalio Vučićev rad i poručio da nastavi tim putem.

-Nisam ni sumnjao u to, ali je to potvrdila i SPC što nije bio slučaj za vreme bivše vlasti - rekao je Marković. Kritikovao je poslanike dela opozicije koji nisu prisustvovali današnjoj sednici i iskoristili priliku da u prenosu uzivo kažu Vučiću sa čim se ne slažu.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Marković Palma

'