AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović ocenio je danas da je najava predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da će organizovati referendum o projektima koji nisu u nadležnosti opštine, "najobičnija politička magla koju pokušava da proda građanima".

- Tvrdnja Marka Bastaća da će sve što je urađeno u centru Beograda u poslednjih nekoliko godina vratiti u prvobitno stanje najbolji je dokaz mržnje predstavnika (opozicionog) Saveza za Srbiju (SzS) prema politici (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i SNS-a - naveo je Marjanović u saopštenju za javnost.

- Sada, nakon demoliranja gradilišta, čupanja saobraćajnih znakova i zaustavljanja radova, novom najavom možemo očekivati da će predstavnici SzS početi da uništavaju više od 200 obnovljenih fasada, rekonstruisanu garažu Obilićev venac, Narodni muzej, Pionirski park, kao i sve što je republička i gradska vlast predvođena SNS-om uradila u centru Beograda u poslednjih nekoliko godina - zaključio je Marjanović.

Opština Stari grad donela je danas odluku kojom se građani opštine pozivaju da se do 16. juna izjasne o radovima u centru grada, odnosno na teritoriji te opštine.

#Marko Bastać

#Radoslav Marjanović

'