AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" komentarišuči izjavu američkog ambasadora Kajla Skota o generalu Lazareviću kaže da je sramota da neko tako govori u zemlji domaćina.

- Video sam da su ljudi odgovorili na Tviter post gospodina Skota tako što su mu objasnili da oni imaju zločince koje nisu osudili, a koji su ubijali nedužne ljude tokom bombardovanja. Tako da je to jedno veliko licemerstvo i velika sramota da neko dođe u zemlju domaćina i da tako soli pamet i priča priče o zločinima generala Lazarevića, koji je bio ozbiljan vojnik, i danas je, koji je branio svoju zemlju, za razliku od nekih belosvetskih kauboja koji su dolazili i kršeći sva evropska prava prekršili sve što se moglo te 1999. godine, kada je izvršeno bombardovanje – naveo je Milovanović.

Kako dodaje, srpski narod je navikao na nepravde koje trpi decenijama i sada je došao trenutak da se okrenemo sebi i da ovakve komentare poput Skotovog treba osuditi i staviti po strani.

Foto: TvPink Printscreen

- Treba da gledamo svoj put u budućnost, put u kom će srpski narod i srpska država da se razvijaju, da rastu. Treba da predstave vojsku i policiju kao što su predstavile na Proslavi dana pobede koja je izazvala reakciju u regionu – smatra Milovanović.

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike "Informera" kaže da je general Lazarević osuđen u instituciji koju mi ne priznajemo, kao i da je to politička odluka.

- Nisam čuo da je ambasador Skot osudio presudu Elfeti Veseli koja je rapsorila stomak nesrećnom dečku Slobodanu Stojanoviću 1992. godine i dobila samo 10 godina zatvora, dok je njen nadređeni komandir Sakip Halilović oslobođen svake odgovornosti. Čovek je mirno posmatrao taj monstruozni zločin i to za ambasadora Skota nije problem, o tome nije tvitovao – naglasio je Dobromirović.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, Skot nije tvitovao ni za oslobađajuće presude u tom istom Hagu za Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija, ni za Ante Gotovinu.

- To je veliko licemerje, dvostruki standardi. Ako hoćemo pošteno, general Lazarević je odležao kaznu koja mu je nametnuta – rekao je Dobromirović.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#Kajl Skot

#Milan Dobromirović

#Saša Milovanović

'