AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Đurić, optužio je lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je albanskim separatistima na tacni dao međunarodnu potvrdu legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Đurić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Jeremiću poručio da pre nego što se usudi da izgovori reč "veleizdaja" neka se pogleda u ogledalo, jer upravo tamo će, kaže, videti lice kojem bi taj opis najbolje pristajao.

- Pored svih trapavih nastojanja da kao veliku diplomatsku pobedu predstavi postavljanje pitanja o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova instituciji u kojoj većinu čine predstavnici država sponzora albanskih secesionista, Jeremić će zauvek nositi Kainov žig kao ubica tadašnjih nastojanja Srbije da odbrani svoje interese u južnoj pokrajini - naveo je Đurić.

Jeremićeva potreba, kaže Đurić, da sve češće veleizdajnicima naziva one koji stoje na putu njegovim tajkunskim ambicijama jeste posledica neizbrisivih i teških mrlja na savesti, ali niko od nas mu nije kriv zbog toga što se svojevoljno uvrstio među ideološke sledbenike Envera Hodže.

- Najgore od svega je to što Jeremić nije bio štetočina za jednokratnu upotrebu, već on dan-danas sasvim dosledno nastavlja da radi u interesu svih onih čija je ambicija da Srbiju potpuno istisnu sa Kosova i Metohije, i građani naše zemlje mu to, uveren sam, nikada neće oprostiti - naveo je Đurić.

#Albanija

#Kosovo

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'