AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink oštro se protive nasilju, ali su uvereni da bi svako u samoodbrani reagovao poput “superdeke” koga su na Trgu republike napali Đilasovi i Jeremićevi huligani.

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević ističe da je sramotno to što Savez za Srbiju i Narodna stranka zloupotrebljavaju dečka koji ima ozbiljne probleme.

- Marko Dragoslavić ima ozbiljne probleme. On je već napao i tukao KBC “Zvezdara”, svako jutro ga je uhodio na poslu, snimao, pretio i vređao i na kraju ga je pretukao – podsetio je Lađević.

Prema njegovim rečima, Dragoslavić se bahato i primitivno ponašao prema Strahinji (68) kog su medji prozvali “superdekom”.

- Pa i ja bih ga udario. Možda ne tako dobro kao ovaj deda, ali i ja bih ga udario. Ne podržavam nasilje, ali on je njega pratio dok se vraćao iz prodavnice sa namirnicama, zaustavio ga, vređao, pljuvao. U jednom momentu je krenuo na njega, pa svako bi u samoodbrani uradio isto. Pokušao bi da odbrani sebe – naveo je Lađević.

Kako je dodao, Narodna stranka i Savez za Srbiju su isekli snimak.

Foto: TV Pink Printscreen

- Hteli su da pokažu kako je čovek iz SNS uzeo da niodkuda udari mladog čoveka koji je došao da blokira radove – ukazao je Lađević i poručio opoziciji okupljenoj oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića da ne zloupotrebljavaju bolesne ljude i da ne lažu.

- Imate pravo na politički performans, proteste… Vlast mora da reaguje i ne može da dozvoljava da se zaustavlja rad na gradilištima – podvukao je on.

Urednik političke rubrike u "Kuriru" Ratko Femić je istakao da se Dragoslavić krajnje neumesno poneo prema starijiem čoveku.

- Ljudski je biti na strani slabijih. Čovek blizu 70 godina. Video sam da je taj dečko njega psovao, a kada vam neko uđe u zonu lične bezbednosti, unese vam se u lice, šta možete da uradite? – upitao je Femić.

Gosti “Novog jutra” su se osvrnuli i na stav pape Franje da Stepinac ne treba da bude proglašen za sveca. Lađević smatra da je previše i to da Stepinac ostane u statusu blaženog.

- Istorijski dokumenti pokazuju da je u najmanju ruku sarađivao sa NDH, da ne govorim o tome šta su radili katolički sveštenici pod njegovim rukovodstvom. Počinili su jedno od najvećih zverstava. Želim da pohvalim papu Franju jer je više nego očigledno pružio ruku SPC i patrijarhu Irineju – rekao je Lađević.

Femić napominje da stav pape Franje o Alojziju Stepincu nije konačan stav katoličke crkve.

Foto: TV Pink Printscreen

- Papa Franja je rekao da istina nije jasna, da treba utvrditi istinu. Izborom nekog novog pape ili formiranjem neke komisije može i da se promeni, ali dok je papa Franja u Vatikanu ne verujem da će se taj stav promeniti, on je i ranije imao izjave koje nisu išle na ruku ovom lobiju koji je išao na beatifikaciju Stepinca – naveo je Femić.

Kako je ukazao, reakcija u Hrvatskoj na izjavu pape Franje je potpuno očekivana.

#Huligan

#Politika

'