AKTUELNO

Govoreći o napadu specijalne jedinice ROSU na Srbe kod Štrpca, Nebojša Čović, nekadašnji šef Koordinacionog tela za KiM ocenio je da je to jedan opšti "javašluk i haos".

-Izgradnja te brane neće ugroziti samo vodosnabdevanje, već i mogućnost da se ti Srbi bave malinarstvom, što su počeli. Jedan ovakav potez se radi smišljeno, jer je to indirektni prtisak u cilju neopstanka srpske nacionalne zajednice na Kosovu - ocenio je Čović za Pink.

-Video sam snimak sukoba Srba iz Štrpca i jedinica ROSU i mislim da se ROSU igra uterivanja straha, bahatog ponašanja, nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se odustane od jednog takvog projekta - rekao je on.

Što se tiče protesta ispred pekare u Borči kao i provokacije radnika pekare na društvenim mrežama, Čović kaže da je tu zakon potpuno jasan i da tu treba da postoji nulta tolerancija za te provokacije.

-Mislim da su te provokacije smišljene, a postoji jedan broj ljudi nasedne na njih, taj simbos orao se upoređuje sa naša tri prsta, što to nije jednako. Ima pokušaja da se to sve iscenir, a papiri za Nemačku su spremljeni samo će se na taj put otići pokrićem 'eto srpski nacionlisti su napravili to i to'- ocenjuje Čović.

#Kosovo

#Nebojša Čović

#Štrpce

'