AKTUELNO

Milosav Miličković, potpredsednik Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke pohvalio je današnju odluku Vlade da usvoji nacrt novog Zakona o glavnom gradu, te kao glavnu novinu istakao decentralizaciju, koja je bila jedno od obećanja SNS.

Kao i mnogo puta do sada, pokazali smo da mi ne dajemo prazna obećanja i da ispravljamo nepravde koje su nam Đilas i njegovi saborci ostavili u amanet, naveo je u saopštenju dostaveljenom medijima.

Podsetio je na 2011. kada je, kako kaže, Dragan Đilas tadašnjim Statutom izvršio potpunu centralizaciju grada, čime je beogradske opštine sveo na nivo mesnih zajednica.

- Zahvaljujući podršci i razumevanju predsednika Vučića i Vlade Srbije, današnjom odlukom ta nepravda se ispravlja i ovo je prvi korak ka decentralizaciji, čime će funkcionisanje Beograda biti brže, efikasnije i olakšaće se njegov razvoj - naveo je Miličković.

Kako je rekao, novim Zakonom o glavnom gradu Beograd će biti podeljen na gradsku i prigradsku zonu, a opštine će imati veća ovlašćenja što će umnogome olakšati život Beograđana, ali i obezbediti bolje i lakše funkcionisanje prestonice.

#SNS

'