AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas besmislenom i smešnom izjavu predsedavajućeg Veća ministara BiH Denisa Zvizdića da će promenom granica u rešavanju problema Kosova biti otvorena Pandorina kutija.

- Iz toga što je Zvizdić govorio logično treba da proistekne da oni nisu za priznanje, ali Bakir Izetbegović jeste. Što se čačkate. Vi na nas možete da udarate koliko hoćete, a samo je važno da to ne važi za vas - rekao je Dačić prilikom polaganja venca na spomenik Dimitriju Tucoviću na Novom groblju u Beogradu povodom Praznika rada.

On je kazao da se ne može gledati na otvaranje Pandorine kutije na slučaju Kosova kada je reč o tome da li moraju da se poštuju njegove granice.

- To šta oni misle baš nas briga. Ko su oni da daju stav o rešavanju tog pitanja. Oni ne treba ni da budu prisutni kada se razgovara o tome. O tome treba da se razgovara sa velikima - kazao je Dačić.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je u ponedeljak da sve države na Balkanu imaju medjunarodno priznate granice i da to treba da ostane princip na području zapadnog Balkana.

- Počinju se ponovo crtati neke nove granice, govori se o razmeni teritorija na bazi etničkog principa, a mi znamo iz naše prošlosti do čega su dovele takve ideje, jer te ideje nisu nove - rekao je Zvizdić posle Samita o zapadnom Balkanu u Berlinu, preneli su mediji u BiH.

#Denis Zvizdić

#Ivica Dačić

'