AKTUELNO

Državni vrh Srbije čestitao je Vaskrs svim građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Vaskrs srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu i vernicima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja i u tom duhu svim građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima - kaže se u čestitki.

- Briga o najbližima, zajedništvo i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti pođednako dobro mesto za život svih građana Republike Srbije. Hristor vaskrese! - poručila je premijerka Brnabić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Vaskrs srpskom patrijarhu Irineju i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra, s verom u život. U godini kada slavimo osam vekova postojanja naše Srpske pravoslavne crkve i naše duhovnosti, moramo više nego ikad stati zajedno u odbrani nacionalnih interesa našeg naroda, bez obzira da li živi u otadžbini ili u rasejanju. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, moramo zajednički raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija - kaže se u čestitki.

Dačić je podsetio da je Vaskrs "vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja".

- Želim da se praznični duh razumevanja i opraštanja proširi na sve građane Srbije bez obzira na njihovu veroispovest, pol i naciju, osnažujući nas u zajedništvu kako bismo se odlučno suočili sa svim poteškoćama pred nama - poručio je Dačić.

- Sa željom da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, prevaziđemo u nadi, veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji po Julijanskom kalendaru slave Hristovo vaskrsnuće, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju proslave ovaj najveći hrišćanski praznik - navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala danas Vaskrs svim građanima Srbije.

- Svim građanima Srbije čestitam predstojeći najveći hrišćanski praznik u želji da Vaskrs donose duh sloge, solidarnosti i zajedništva i podari snagu i mudrost da kao snažno i jedinstveno društvo prebrodimo sve izazove koji su pred nama - navela je Gojkovićeva.

- Ovaj praznik je prilika da se podsetimo dužnosti da čuvamo hrišćanske vrednosti, okrenuti veri u još bolju budućnost i pobedu nade i života. Građanima Srbije želim da radost Vaskrsa podele sa svojim najbližima i praznik provedu u zdravlju, miru i ljubavi. Hristos Vaskrse - kaže se u čestitki predsednice Skupštine Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali uputio je danas čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima. Mali je, u njegovo ime i u ime Ministarstva, svima poželeo da u zdravlju, miru i radosti provedu praznik.

- Vaskrs svedoči o Hristovoj pobedi nad smrću, istovremeno dajući nam motiv da verujemo u bolje sutra, ali i obavezujući nas da naši napori prvenstveno budu usmereni ka ljubavi, pravdi i solidarnosti. Hristos Vaskrse - navodi se u čestitki ministra.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas Vaskrs patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu i svim građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Neka praznik Hristovog vaskrsenja u domove onih koji ga slave unese zdravlje, ljubav i radost, a kao društvo nas podseti na važnost solidarnosti, zajedništva i svih vrednosti koje kao narod i država baštinimo, a na kojima se zasniva i hrišćanska civilizacija - kaže se u čestitki.

- Neka Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, svima podari mir i blagostanje. Hristos vaskrse! - istakla je Zorana Mihajlović.

Ministarka za evropske integracije Vlade Srbije Jadranka Joksimović čestitala je danas Vaskrs građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

- Građanima želim da Uskrs provedu sa porodicom, u miru, radosti i dobrom raspoloženju. Neka ovaj hrišćanski praznik - koji je simbol obnovljenog života, duhovnosti, snage i pravednosti, donese zdravlje, blagostanje, ličnu sreću i ukupni društveni i ekonomski napredak za sve građane Srbije - navodi se u čestitki ministarke Joksimović.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, srpskom patrijarhu Irineju i svim vernicima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

-Želim da Vama, sveštenstvu i svim vernicima koji slave po Julijanskom kalendaru, u ime Skupštine Grada Beograda i svoje ime, čestitam najveći hrišćanski praznik, simbol pobede života nad smrću - Vaskrsenje Hristovo - naveo je Nikodijević u čestitki.

-Verujemo da je ovaploćenjem i vaskrsenjem raspetoga Hrista, vaskrsla sva priroda i svaki čovek, te se posebno u prazničnim danima sećamo naše dužnosti koja nam je data da očuvamo i saberemo naše sugrađane, radeći na dobrobiti svih ljudi i nadajući se njihovom duhovnom uzdignuću. Želeći vam dobro zdravlje i osnaženje od Gospoda, čestitam vam praznik nad praznicima - Hristos vaskrse - istakao je predsednik Skupštine grada.

Vaskrs je čestitao svim vernicima koji slave po Julijanskom kalendaru i predstavnik srpske liste i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić

-U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime čestitam vam najveći hrišćanski praznik, Vaskr. Neka radost Vaskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Neka praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom - navodi se u čestitki.

-Mir, ljubav i tolerancija neka nam budu osnovna načela kojima ćemo se voditi u stvaranju bole budućnosti za sve. Želim da vaskršnje praznike provedete u dobrom raspoloženju i sa svojim najdražima. Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima.Neka naša snaga bude u našoj slozi i razumevanju. Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse - istakao je Jevtić.

#Srbija

#Vaskrs

#čestitka

'