AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas na čvrstoj poziciji Gruzije u poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Dačić, koji boravi u bilateralnoj poseti Gruziji, razgovarao je sa svojim kolegom i domaćinom, ministrom inostranih poslova Davidom Zalkalianijem i upoznao ga o tekućim reformama koje sprovodi Vlada, kao i toku evropskih integracija Srbije i mogućnostima ekonomske saradnje.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, šefovi diplomatija dve države su razmenili mišljenja i o unutrašnjepolitičkim, regionalnim, evropskim i globalnim procesima i izazovima aktuelnog trenutka.

Posebnu pažnju dvojica ministara su posvetili daljem unapređenju bilateralne saradnje između dve države i to pre svega u oblasti privredne saradnje.

Foto: Tanjug

Šef srpske diplomatije je u prijateljskom razgovoru sa ministrom inostranih poslova Gruzije istakao značaj dobrih i prijateljskih odnosa između dve države i njenih naroda, te izrazio zadovoljstvo uspešnom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa.

U tom smislu, ministar Dačić je podvukao i važnost nedavnog otvaranja diplomatskog predstavništva Gruzije u Republici Srbiji što će, kako se navodi, dodatno podstaći razvoj bilateralne saradnje.

Nakon sastanka ministri su potpisali Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti omladine i sporta između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Gruzije i Zajedničku deklaraciju prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova i ministra inostranih poslova Gruzije.

#Gruzija

#Ivica Dačić

#Sastanak

'