AKTUELNO

O sramoti Ramuša Haradinaja bruje društvene mreže.

Ruski voditeljski radio dvojac Vladimir "Vovan" Kuznjecov i Aleksej "Leksus" Stoliarov, koji su poznati po svojim telefonskim šalama odnosno "trolovanju" političara iz celog sveta, ponovo su udarili, a ovoga puta meta je bio Ramuš Haradinaj, premijer tzv. države Kosovo.

U postu koji je uklonjen sa njegovog Tviter naloga, Haradinaj je poželeo svom "prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem premijeru Vovanu Leksusovu sve najbolje i pobedu u drugom krugu izbora u nedelju".

Post je obrisan nakon što je zvaničnik ili jedan od Haradinajevih pomoćnika shvatio da je "Vovan Leksusov" samo spoj nadimaka komičara.

Međutim, Haradinaj nije uspeo da izbriše tvit pre nego što su ga videli drugi korisnici, koji su slikali post i širili ga putem društvenih mreža.

- Kako političari i dalje padaju na to? - zapitao se britanski novinar Šon Voker, sugerišući da su Vovan i Leksus verovatno pozvali Haradinaja i predstavili se kao ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Britanski novinar i stručnjak za istočnu Evropu Graham Filips našalio se u vezi sa obrisanim tvitom, sugerišući da je Haradinaj mogao lako da proveri da li ga neko "troluje" odnosno da li neko pokušava da se našali s anjim.

- Haradinaj je mogao lako da sazna da ga neko zeza da je uopšte pratio vesti proteklih nekoliko godina, ili da je samo guglao "Vovan Leksusov" - napisao je on.

#Ramuš Haradinaj

#Tviter

'