AKTUELNO

Povodom tri teksta koje je portal Pink.rs objavio pod nazivom: „Skandalozni snimci iz Paraćina! Evo dokaza kako se Paunović ophodi prema građanima – zaključao odbornike, a jedan završio u Hitnoj pomoći!“ objavljenog u subotu 13. aprila 2019, ”SNS Paraćin: Građani Paraćina godinama trpe torturu i bahatost Saše Paunovića! Model fašističkog ponašanja očigledno je preuzeo od mentora Đilasa, Jeremića i Obradovića” objavljenog u petak 12. aprila i ”Paunovićevi poslušnici napravili konc logor u opštini Paraćin: Zaključali odbornike, ne daju im u taolet i ostavili ih bez vode! objavljenog u petak 12. aprila 2019. i u kojima se pominje opština Paraćin, na osnovu zakona o informisanju objavljujemo sledeći demanti (odgovor) Odseka za informisanje Skupštine opštine Paraćin:

Potpuna je neistina da je predsednik opštine, kako se kaže u naslovu teksta, „zaključao odbornike naprednjaka“.

Odbornici naprednjaka nalaze se u skupštinskoj Sali i potpuno su slobodni da izađu iz nje kad god požele, niko ih u ovoj Sali u koju su ušli svojom voljom, ne zadržava, a takođe nisu skinute nikakve ručke sa vrata prostorija u kojima se nalaze, niti je isključena voda.

Dokaz za ovo je i video snimak na kome se vidi jedan od odbornika SNS kako u pratnji radnika hitne pomoći izlazi iz zgrade opštine u koju je prethodno ušla hitna pomoć tokom noći.

Istina je da su ulazna vrata u zgradu opštine u skladu sa kućnim redom koji je i zvanično istaknut na ulazu zaključana i da nije moguć ulaz spolja u zgradu nezaposlenim licima, kao što je to uvek i slučaj kada opština ne radi, ali su odbornici sns koji se nalaze u zgradi opštine potpuno slobodni da iz zgrade izađu – nisu zaključani.

Protiv predsednika opštine Saše Paunovića nisu podnete nikakve krivične prijave, a za 19 godina obavljanja posla u opštini na dužnosti predsednika opštine i predsednika izvršnog odbora nikad nije ni prekršajno kažnjavan. Istina je da je Opština Paraćin do sada proglašavana najtransparentnijom u Srbiji i najboljom u kontroli DRI, a takođe su i opštinske institucije kao npr. JP „Direkcija za izgradnju“ zvanično proglašavane najboljim u Srbiji u oblasti javnih nabavki, što su samo neka od priznanja od strane nezavisnih organizacija i državnih institucija koja smo dobili.

Nikakvih 30 radnika obezbeđenja nikada nije bilo u opštini pa ni sada, te je i to neistina.

Opština Paraćin nije uništena, već je jedna od najboljih u Srbiji po svim parametrima rada opštinskih službi, uvredljiva je i omalovažavajuća i izjava da su mentori predsednika opštine Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, s obzirom da u politici i u stranci kojoj pripada, prema njegovoj izjavi, ima višestruko duži politički staž od svih njih.

Nadam se da će Vaša redakcija ubuduće naći vremena da proveri informacije koje preuzima i objavljuje, pa i ovu nepotpuno prenetu informaciju „Tanjuga“ u kojoj nedostaje deo objave koji se odnosi na stav predsednika opštine o današnjim događajima i današnjem upadu SNS u zgradu opštine.

Odsek za informisanje Skupštine Opštine Paraćin

#Paraćin

#Pink.rs

#demanti

'