AKTUELNO

Vrh Srpske napredne stranke zakazao je za utorak sednice predsedništva, proširenog sastava izvršnog odbora i glavnog odbora, koje će biti održane u Sava centru u Beogradu, pišu Novosti.

Naprednjaci će razmatrati mogući odgovor na pritiske opozicije, a prema informacijama ovog lista moguća je i odluka o vanrednim izborima.

Naprednjaci su za ovaj partijski skup rezervisali sve sale Sava centra i planiraju da okupe 7.000 članova. Sve sednice će biti javne i prenošene na video-bimovima u holovima Sava centra.

Najviši funkcioneri SNS još jednom će u utorak zatražiti od predsednika stranke Aleksandra Vučića da donese odluku o izlasku na vanredne izbore. U martu, čitav vrh SNS, izuzev Vučića koji je bio uzdržan, bio je jedinstven u želji da se ide na glasanje pre roka.

Lider SNS tada je rekao da smo bliži vanrednim izborima, ali da konačna odluka nije doneta. Ipak, zbog usijane političke situacije u zemlji, Vučić bi mogao da prelomi da glasamo ove godine, osim ako u međuvremenu ne bude nekih krupnih događaja u vezi sa KiM.

Termin za vanredne izbore, kako je ranije najavljeno, mogao bi da bude 23. ili 30. jun. U tom slučaju, izbori bi najranije mogli da budu raspisani 24. aprila, a najkasnije 9. maja.

#SNS

'