AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda, Aleksandar Mirković, reagovao je danas na izjavu lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da će 19. aprila formirati sopstvenu političku stranku, navodeći da je to dokaz da Đilas može da laže i da ga uopšte ne bude sramota.

- Današnja, peta do sada najava, da će formirati stranku, dokaz je da taj čovek može da laže bez grama sramote i da se nakon toga ponaša kao da nikada pre toga ama baš ništa nije govorio na određenu temu, ali i jasan pokazatelj da je danas teško naći 10.000 ljudi, što je zakonski osnov, koji tom prevarantu veruju, i koji će svojim potpisom biti osnivači njegove stranke - rekao je Mirković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Podsetio je da je Đilas, koga naziva "grobarom beogradskih finansija", stvaranje svoje stranke najavljivao i ranije. Mirković podseća da je Đilas nakon odlaska sa funkcije gradonačelnika Beograda iza sebe ostavio 1,2 milijarde evra duga, a svojim firmama je za to vreme povećao profit za 500 miliona evra.

Đilas je ranije danas najavio formiranje sopstvene političke stranke 19. aprila, koja će nositi ime Stranka slobode i pravde. On je, gostujući u emisiji "Crno-beli svet" emitovanoj na Jutjub kanalu, istakao da će, ako bude sve teklo po planu, stranku formirati baš na dan velikog mitinga u organizaciji SNS-a, a kao odgovor na taj događaj.

Mirković poručuje da će toga dana Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, videti šta je miran, civilizovan, veličanstven skup i koliku podršku ima predsednik Srbije i lide SNS Aleksandar Vučić koji se, istakao je, svakodnevno bori za dobrobit svakog građanina Beograda i Srbije.

Mirković je ponovio da i "ptice na grani" znaju da proteste "Jedan od pet miliona" organizuju i finansiraju Đilas, Jeremić i Obradović i predstavnicima SzS poručio da im "loša gluma i već pripremljeni scenario o nekakavim provokacijama vlasti" neće proći.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

'