AKTUELNO

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je ispod svakog nivoa koristiti smrt Olivera Ivanovića da kriminalizujete jednu televiziju i demokratski izabranog predsednika i poručio da je to pravi primer političkog zla.

Osvrnuvši se na najavljeni marš pozicije na Televiziju Pink, Vuk Stanković je rekao da to delovalo tragikomično, a završilo se kao farsa

- Možda je najbolja slika tog marša urlik Baranisalava Lečića koji pokazuje da ljudi koji su pošli nisu znali gde ide i zašto. Tu ima nečeg, moram da primetim, politički opasnog i moralno skaloznog – naveo je Vuk Stanković i dodao:

- Koristiti smrt Olivera Ivanovića da kriminalizujete jednu televiziju i demokratski izabranog predsednika je ispod svakog nivoa. Time se na zloslutan način šalje jedna poruka da će se raditi na montiranim procesima ako se kojim slučajem jednog dana dogodi da dođe do političkih promena. To je pravi primer političkog zla – istakao je Vuk Stanković.

Podsetio je da se, vodi zvanična istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i da su naši državni organi u potpunosti posvećeni tome.

- Uključene su sve bezbednosne službe, a istraga se vodi pod otežavajućim okolnostima, jer se vodi na prostoru KiM gde naša zemlja nema faktičku jurizdikciju. Mora se sarađivati sa neprijateljskom kosovskom policijom koja isto tako pravi svoje konstrukcijue ne bi li opravdala politički i kriminalni milje koji vlada na KiM – dodao je Vuk Stanković.

Kako je napomenuo, ta istraga se vodi pod visokom ravnodušnošću međunarodnih organa koji uvek mogu da deluju na KiM.

- Nad tom istrgaom je velika senka i teško je sve rekonstrisati. Međutim, najgora je ova senka koja se u političkom, moralnom i pravnom smislu baca na državu ovakvim potpucima opozicije. Dražava koji oni optužuju za saučesništvo u buistvu, a neki i otvoreno za ubistvo, učestvovala je i u postupku njegove odbrane u sudu u Prištini – istakao je Vuk Stanković.

#Dejan Vuk Stanković

'