AKTUELNO

Pristalice Saveza za Srbiju preksinoć su napravile haos u centru Beograda čupajući saobraćajne znake i rušeći zaštitne ograde na gradilištima, a Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, povodom tog divljanaj SzS rekao je da je to razbijanje imovine i to bez ikakvog racionalnog razloga.

- To je uništavanje radi uništavanja. To iz njih izbija bes. Ustvari, oni ne znaju šta da rade, oni su dobili instrukcije da prave rusvaj. Od njih Đilas ima najviše mozga. Vidite onaj njegov unezvereni izraz lica, nije to onaj prirodni Đilas, on svako veče očekuje šta će ga tu iznenaditi, a Boško je potpuno odlepio – naveo je Šešelj za Novo jutro TV Pink.

Prema njegovim rečima, Branislav Lečić, koji je 1991. godine  harao na Terazijskoj česmi, pa onda bio u Đinđićevoj vladi, a kada su sramno poražene i oterane sve "dosmanlije", on hoće novi dosmanlijski ustanak”.

Foto: TvPink Printscreen

- Videli ste ono njegovo arlaukanje, to arlaukanje je trenutna ideologija prozapadne opozicije. Mi proistočni opozicionari to ne radimo – kaže Šešelj.

Pre uništavanja gradske imovine na Trgu republike lideri SzS su se šetajući ka zgradi TV Pink usklađivali korake kako bi ih novinari snimili, uz osmehe prilazili zgradi, a za sve to Šešelj kaže da se jasno vidi da tim scenarijom rukovodi Boško Obradović.

Foto: TvPink Printscreen

- Njihov problem je što su kao muve bez glave ušle u državnu televiziju. Boško Obradović je imao ideju da dođe do studija iz kojeg se trenutno emituje program, ali niko ga nije obavestio gde je taj studio. To su ljudi bez koncepta. Oni planiraju da dođu na Pink, pa se u trenutku predomisle, pa idu da ruše znakove i ogradu na Trgu republike – rekao je Šešelj.

Kako dodaje, režim je prema njima bio dosta strpljiv, tolerantan, ali kako stvari idu, sve se okreće protiv Saveza za Srbiju.

Prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, izjavio je da haos koji su pravile pristalice SzS u Beogradu teško može da se opravda i da to govori o potrebi da se skrene pažnja na njih, verujući da će tako narod u njima prepoznati neku alternativu vlasti.

Foto: TvPink Printscreen

- To se ne vidi. U tom opozicionom sastavu ne vidim niti ideološke zajedničke premise, niti vidim neke ličnosti koje nisu pokazale šta mogu i šta znaju. Zašto bismo kroz ulicu menjali bilo šta? – upitao je Miletić i dodao da se institucije grade godinama, decenijama, vekovima, i da se to ne rešava na ulici.

Miletić navodi da su se od nasilnih događaja na protestima ogradile ambasada SAD, kao i Norveške.

- Gospodin Jeremić otvoreno kaže da nemaju podršku ni EU ni SAD za to što rade. Ta pretnja medijskim kućama, novinarima, je sama po sebi antidemokratska i govori o haosu u kojem oni funkcionišu – ocenio je Miletić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Dejan Miletić

#SZS

#Vojislav Šešelj

'