AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da je "manifestacija" nasilja koju sprovode predstavnici Saveza za Srbiju najbolji pokazatelj programa koji taj savez može da ponudi građanima, a koji se, kako je dodao, svodi na mržnju, netoleranciju, nasilje i progon svakog ko ne misli kao oni ili podržava politiku SNS i predsednika Aleksandra Vučića.

- Festival nasilja koje organizuju i sprovode tajkuni Dragan Đilas, Vuk Jeremić i fašista Boško Obradović je počeo u četvrtak kada su na silu hteli da upadnu u Skupštinu grada - rekao je Mirković novinarima u Beogradu.

On je naveo da su sa nasiljem nastavili u subotu kada su u Pohorskoj ulici na Novom Beogradu napali tri žene koje su delile propagandni materijal i razgovarale sa svojim komšijama.

- One ničim nisu ugrozile nikoga, a pretrpele su verbalno nasilje - rekao je Mirković i dodao da su tokom jučerašnjeg protesta, ispred Vlade Srbije, starijeg čoveka koji je uzviknuo živela Srbija, živeo Aleksandar Vučić prebili i išutirali.

Foto: Tanjug

Mirković je naveo i da su ulaz Milice Marković, jedne od žena koja ispred Skupštine grada "nije ustuknula pred fašistom Boškom Obradovićem" izlepili fotografijama sa tog događaja na kojima se ona nalazi.

- Na taj način su nacrtali metu na toj ženi, majki dvoje dece i poslali jasnu poruku kojom žele da joj stave do znanja da znaju gde ona živi i kuda se kreće. Te stvari su apsolutno neodopustive i jasno nam pokazuju u kakvoj opasnosti se nalaze ljudi koji samo drugačije misle - rekao je Mirković.

On je naveo i da su predstavnici Saveza za Srbiju u Kolarčevoj ulici "svoju frustraciju i sve veću mržnju zbog sve manje podrške građana" iskalili na saobraćajnim znacima i ogradama kojima je ograđeno gradilište prema Trgu Republike.

Foto: Tanjug

- Još jednom apelujem na tajkune Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i fašistu Boška Obradovića da konačno, jednom za svagda prestanu sa nasiljem, da se posvete normalnom političkom delovanju i da svoju mržnju prema Aleksandru Vučiću, SNS i svim ljudima koji ne misle kao oni kanališu u političku borbu gde ćemo se sučeljavati argumentima, a ne da obični građani i turisti ispaštaju i trpe zbog njihove nagomilane frustracije i bolesne želje da se opet dočepaju vlasti - rekao je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#Nasilje

#SZS

'