AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković osudio je današnji napad na žene na štandovima SNS-a u Novom Beogradu, koje su, kako tvrdi, napale siledžije i huligani instruisani od strane Dragana Djilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića.

Mirković je rekao da su aktivistkinje SNS-a napadnute u Pohorskoj ulici.

- Ovo nam pokazuje da poslednji napad, koji se desio ispred Starog dvora pre dva dana, nije poslednji i pokazuje nam da se ti ljudi tu neće zaustaviti - poručio je Mirković.

Najnoviji napad je, ocenjuje, još jedan pokazatelj da su nasilje, mržnja, siledžijstvo i huligansko ponašanje, jedino što u svom programu sadrži Savez za Srbiju, odnosno da Dragan Djilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, jedino, kako kaže, nasiljem žele da se obračunavaju.

- Sramota je što su to po pravilu žene i sramota je što poslednje osude javnosti i poslednji huliganski pir ispred Dvora nije bio dovoljan da se jednom za svagda stane na kraj takvom načinu političke borbe i takvom načinu političkog delovanja - poručio je Mirković.

On je apelovao na sve državne institucije da odreaguju u skladu sa zakonom i da pre svega zaštite sve obične građane koji samo žele da normalno žive u svom gradu.

Naveo je da u proteklih godinu-dve dana žene sistematski trpe nasilje od strane, kako je rekao, "crne trojke" - Đilas, Obradović i Jeremić - koja je, podseća, za danas najavila protest ispred televizije Pink, odnosno "istog onog Pinka gde su novinarke, Mara Dragović i Gordana Uzelac, bile brutalno prebijene od strane pripadnika Dveri i fašište Boška Obradovića koji će danas opet protestovati ispred Pink televizije".

- Apelujem na sve građane Beograda i Srbije da na ove provokacije ne nasednu, da ne budu marionete i oružje u rukama Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Dragana Djilasa, i da zarad ličnih interesa i njihovog ponovnog vladanja Beogradom i njihovog ponovnog bogaćenja, ne ulaze u izvršenje krivičnih dela, jer Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću i Vuku Jeremiću nije stalo ni do čega već samo do fotelje i do vlasti - izjavio je Mirković.

On je, povodom današnje akcije SNS aktivista na Novom Beogradu, rekao da još jednom želi da podseti građane na lažna obećanja Đilasa, Jeremića i Tadića, od kojih je, kako kaže, jedna od najbrutalnijih laži i 1.000 evra besplatnih akcija koje su obećavali građanima u kampanji ne bi li dobili koji glas više.

- Kada je 2006. godine ulazio u politiku sam Dragan Djilas je prijavio ušteđevinu od 70.000 evra, polovan auto marke Sab, i ženinu kuću na Dedinju. Na današnji dan, isti taj Dragan Đilas je sam prijavio bogatstvo od čak 24 miliona evra samo u nekretnima - rekao je funkcioner SNS.

To je, navodi, jasan pokazatelj da je Djilas svoj mandat gradonačelnika koristio samo da se obogati, da obogati ljude koji su bili oko njega i da na taj način sebi i svojim bliskim saradnicima omogući još bolji život, dok za građane ništa drugo nije uradio.

- Građani jasno znaju da Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić, a sada pojačani Boškom Obradovićem, nikada ne smeju da dođu na vlast i na svim prethodnim izborima građani su im jasno pokazali da takve ljude više ne žele na vlasti i poslali su ih u magareću klupu - zaključio je Mirković.

#SNS

'