AKTUELNO

Prisustvo albanskih oficira izazvalo je uznemirenje među građanima.

Četrdesetak vojnika Kfora među kojima su bili i pripadnici albanske vojske prošetalo je danas glavnom ulicom Severne Mitrovice, javljaju srpski izvori sa severa.

Pojavljivanje albanskih vojnika u uniformama izazvalo je vidno uznemirenje na severu Kosova. Grupa vojnika je isprva oko 11 časova obilazila glavni most, a potom i glavno mitrovačko šetalište. Albanski vojnici sa trupama Kfor zadržali su se na severu preko sat vremena.

- Među pripadnicima Kfor bilo je više pripadnika albanske vojske u uniformama. Imali su obeležja oficira. Do sada se nikad nije dogodilo ništa slučno. U ulici, koja je glavno mitrovačko šetalište nalazi se petnaestak kafića sa baštama. Prisustvo albanskih oficira izazvalo je uznemirenje - kaže očevidac “šetnje”.

Prema saznanjima medija u sastav Kfora na Kosovu i Metohiji planirano je da uđe oko 300 vojnika iz Albanije. Izvor Blica navodi da je “navodno opuštena šetnja” vojnika iz Albanije opipavanje pulsa i moguće reakcije na severu.

- Niko nije ništa ni dobacio jer su ljudi ostali šokirani. Niko nije mogao da veruje. U sledećem trenutku svi su šetnju albanskih oficira shvatili kao provokaciju. Pretpostavljamo da će “šetati” i po enklavama - kaže izvor.

#Kosovska Mitrovica

#Vojska

'