AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je politika SzS politika nasilja, nasilja nad ženama, političkim protivnicima i novinarima.

Vesić se u emisiji Pravac autora i voditelja Ksenije Vučić osvrnuo na proteste koji su održani u nedelju na Terazijama, kada su pripadnici SzS zaustavili saobraćaj, pešake i nikom nisu dozvolili da prođe.

- U nedelju je gospodin Bastać koji je, nažalost, predsednik jedne gradske opštine, opštine Stari grad, koji se ponaša kao huligan, zajedno sa Jeremićevom strankom, sa Nikolom Jovanovićem, blokirao Kolarčevu ulicu, odnosno Terazije. Oni su postavili džakove industrijske soli – podsetio je Vesić i dodao:

To je so koju Skupština grada besplatno daje gradskim opštinama, kako bi tu so podelili građanima. Pošto to dajemo gradskim opštinama, oni umesto da su podelili tu so građanima, koji su to mogli da bace ispred svojih ulaza kada je bio led, oni su tu so ukrali od građana.

Kako dodaje, pomenuti su so sačuvali za svoj performans u kojem su so koju su dobili besplatno od Grada upotrebili za barikade.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zaustavili su saobraćaj, zaustavili su pešake, nikom nisu dozvolili da prođe, a to su sve uradili bez ikakve najave, uradili su bez prijave policiji i zbog toga su dobili krivične prijave, jer tako ne može da se ponaša niko u gradu. Niko ne sme bahato da se ponaša, da zaustavlja saobraćaj kad mu padne na pamet. To je još jedan dokaz kako izgleda njihova politika – naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika rekao je da je Bastać protestovao protiv uređenja Trga republike i da nigde na svetu nema toga da se neko buni protiv radova.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni se protive da glavni trg u Beogradu bude sređen. To je ekipa ljudi koje predvodi izvesni Rakić koji je član Demokratske stranke, koji je sa Pravnog fakulteta i najbolji drug Balše Božovića, onog koji protestuje jer džipom neće moći da se dođe ispred njegovog kafića – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Savez za Srbiju nema politiku i jedino što imaju je nasilje.

- Imaju nasilje nad ženama, nasilje nad političkim protivnicima, nasilje nad novinarima. Nasilje nad svakim ko ne misli kao oni. Ako novinari ne izveštavaju kako oni žele, onda oni upadnu motornom testerom u RTS. Za njih je dobro novinarstvo kada se izveštava kako oni žele. Ili najave da će da napadnu televiziju Pink – ocenio je Vesić i dodao da privatni mediji imaju pravo na politički stav.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić kaže da SzS ne interesuje što bi protestom ispred TV Pink bio blokiran deo grada sa najviše bolnica.

- Njihova politika je što gore to bolje. Oni misle da ako bude gore u Srbiji, da će njima biti bolje. Zato oni prete stranim investitorima. Zato pokušavaju da zaustave radove. To je jedna politika koja je potpuno suluda – kaže Vesić.

Pročitajte još: Zakazali proteste na dan kada je Hitler zauzeo Beograd! Zamenik gradonačelnika nije iznenađen: Od fašiste Obradovića ništa drugo nismo mogli ni da očekujemo!

#Goran Vesić

#SZS

'