AKTUELNO

O aktuelnoj političkoj situaciji, budućim ulaganjima u opštinu Barajevo, ali i o katastrofalnoj situaciji koju je zatekla Srpska napredna stranka kada je preuzela vlast u Beogradu, sa građanima su danas razgovarali šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković i članovi Gradskog odbora Slobodan Adamović, Milinko Veličković i Aleksandar Delić.

Mirković je građane podsetio na zaostavštinu onih koji su Beograd i Srbiju doveli do ruba propasti, ali i o svim rezultatima koje je Srpska napredna stranka postigla u Beogradu.

- Grad je sada na dobrom putu, razvija se ravnomerno, ulaže se u svaki deo Beograda jednako i to je osnov politike predsednika Vučića. Uspeli smo da prepolovimo Đilasov dug od 1,2 milijarde evra koji nam je ostavio, kao i 15.000 tužbi roditelja za preplaćenu cenu vrtića - rekao je Mirkovic, saopštio je beogradski SNS.

Predsednik Aleksandar Vučić, naglasio je on, bori se za svaku investiciju, jer na taj način otvaramo nova radna mesta, a zabeležena je nikad manja nezaposlenost.

Foto: Tanjug

- Dok je grad propadao, dok su Gradska javna preduzeća bila gubitak, firme Dragana Đilasa ostvarile su prihode od 500 miliona evra, on nije vodio računa o građanima, nazivao ih je stokom i građanima drugog reda. Đilasov, Jeremićev i Obradovićev program su nasilje, vešanje, silovanje, njihov program su napadi na žene, novinarke, predsednicu Skupštine, radnike Gradske čistoće i policajce koji su samo radili svoj posao, njihov program su upadi sa motornom testerom u zgradu RTS-a, polomljena stakla, srca, uništavanje grada, postavljanje barikada - kazao je Mirković.

- Srpska napredna stranka se zalaže za mir i stabilnost i nikakvim šetnjama i performansima nas neće uplašiti, nego će nam dati vetar u leđa da još marljivije radimo i da od Beograda i Srbije učinimo još bolje i lepše mesto za život - rekao je Mirković.

Adamović je istakao da je Barajevo bila zapuštena i potpuno razorena opština.

- Odgovornom politikom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, Barajevo se sada razvija, ulaže se u svako selo, a u toku su radovi na izgradnji vodovoda Arnajevo-Rozanci, izgradnje dečjeg igrališta i teretane na otvorenom, dok će u narednom periodu krenuti i izgradnja gasovoda na čitavoj teritoriji Barajeva. Na taj način se trudimo da građanima obezbedimo još bolje uslove za život - kazao je Adamović.

Foto: Tanjug

Veličković je sa građanima pričao o novim konkursima, kao i o podsticajnim sredstvima za poljoprivrednike.

- Prepoznali smo da je u Beogradu neophodno ulaganje u poljoprivredu i ona je sada na jako visokom mestu na ukupnoj lestvici razvoja celokupne privrede grada Beograda. U Beogradu je registrovano preko 33.000 poljoprivrednih gazdinstava - rekao je on.

- Intezivno se radi na povećanju subvencija za poljoprivrednike, pa su one u 2013. godini iznosile 20 miliona dinara, a sada su povećane za 10 puta i u 2019. godini iznose 200 miliona dinara, što pokazuje da ova vlast vodi računa ne samo o urbanim područjima, već i o ruralnim seoskim područjima na jednak način - poručio je Veličković.

#Aleksandar Mirković

#Beograd

#SNS

'