AKTUELNO

Moramo respektovati i godine ali funkciju prvog čoveka Srpske pravoslavne crkve,oni misle da ono što kažu političkom protivniku, sada misle da je najnormalnije da to kažu bilo kome, rekao je marketinški stručnjak Nebojša Krstić za televiziju Pink.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je da smatra da su SzS i njihove pristalice izgubili svaki kompas.

- Oni misle da ono što kažu političkom protivniku ili bilo kome sa kim se ne slažu, sada misle da je najnormalnije da to kažu jednom starom čoveku, koji je pri tom i patrijarh, prvi među jednakim vladikama, i neko koga bi morali da respektujemo pa makar i da nismo vernici – rekao je Krstić.

Kako kaže, ipak moramo respektovati i njegove godine, ali i njegovu funkciju.

Foto: TvPink Printscreen

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković istakao je da ukoliko su stavovi crkvenih velikodostojnika, u ovom slučaju patrijarha, u suprotnosti sa stavovima čelnika SzS i medija koji ih popodržavaju, vrlo brzo i vrlo lako će i patrijarh postati meta najgore političke propagande.

Stanković je istakao da je jedina Irinejeva greška što u svom obraćanju nije kritikovao predsednika Vučića.

- Patrijarh je za njih odmah postao neko ko će biti predmet ne samo političke kritike nego i propagandnih napada. Oni ne mare ni za jedinstvo naroda niti za nenasilne metode političke borbe. Oni ne uvažavaju ni autoritet prvog čoveka Srpske pravoslavne crkve, što je donekle veoma opasno – rekao je Stanković.

Novinar Antidota Marko Matić, rekao je da kada su pojedini zvaničnici Srpske pravoslavne crkve, držali opelo vladi Srbije na Trgu Republike nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, kako podseća, tada su ih podržavali i stajali u odbranu njihovog pšrava da rade takve stvari.

Foto: TvPink Printscreen

- Kada je prošlog leta Amfilohije Radović uputio otvorene pretnje predsedniku Vučiću u vezi pregovora oko Kosova, dobio je naslovnu stranu u nekim medijima – rekao je Matić.

Podsetimo, pristalice SzS napale su poglavara Srpske pravoslavne crkve jer nije pružio podršku protestima. Pristalice opozicije su poglavara Srpske pravoslavne crkve na tviteru izvređali, psovali, pisali da nije hrišćanin, da je moralna nakaza, kao i da je stranački čovek sa članskom kartom tri šestice.

#Nebojša Krstić

#Patrijarh Irinej

'