AKTUELNO

Donald Tramp sutra zvanično postaje predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Tramp danas provodi poslednji dan kao "običan građanin". On je sa porodicom stigao u Vašington gde se priprema za sutrašnju inauguraciju nakon čega će se useliti u Belu Kuću i početi da obavalja funkciju predsednika.

Vesna Da Vinča, novinarka, smatra da će Tramp sa novom funkcijom naraviti pometnju kako u svojoj zemlji, tako i u svetu.

- Sigruno će biti velikih promena, mada mislim da je za nas izuzetno dobro što je on postao predsednik jer će se on pre svega okrenuti unutrašnjoj politici - smatra Da Vinča gostujući u emisiji "Pravac" koja se emituje na kanalu Pink3.

Foto: Printscreen

Kako kaže, njegov moto je "Napravimo Ameriku ponovo velikom", pa je istakla da će se on prvih 100 dana mandata baviti isklučivo SAD-om.

Novinar Rojtersa Jakša Šćekić smatra će se on pre svega baviti pitanjima vezanim za ono što mu Obama bude ostavio, na čelu sa "Obama ker" koji se bavi zdravstvenim pitanjem.

Foto: Printscreen

- Zanimliva je činjenica da je Obamina administracija za kratko vreme napravila dosta komplikacija administraciji koja tek dolazi - smatra on.

Da Vinča smatra i da Tramp nije narčito popularan u Holivudu, čak su se zbog njega mnogi glumci posvađali.

- De Niro se posvađao sa Švarcenegerom zbog Trampa, Meril Strip ga je javno prozivala - kaže ona, ali i dodaje da on nije omiljen i medijima.

Foto: Foter.com

- Mediji su ugavnom bili simpatizeri Hilari Klinton, i on to neće da zaboravi - kaže ona stavljajući akcenat na konferenciju na kojoj je Tramp namerno izbegavao pitanja novinara BBC-ja koja ga je tokom kampanje otvoreno pokazivala simpatije ka demokratskom predsedničkom kandidatu.

Šćekić: Srbija se bavi nevažnim pitanjima!

On smatra da Srbija nije svesna koliko je za nas bitno to što će Tramp biti novi predsednik, i da se naši političari bave dosta sitnijim pitanjima.

- Dok smo se mi ovde svi bavili vozom i njegovom bojom, Tači je bio u Vašingtonu. On je lepo otišao da vidi šta će biti sa njim. To je ozbiljna politika jedne zemlje - kaže on, dodajući da neko u Vladi treba da sedne i da se bavi njihovim karakterima da bi znali kako da se Srbija tu postavi.

Da Vinča: Melanija će biti najlepša prva dama!

Da Vinča kaže da je Trampa lično upoznala i ističe da je karakter još uvek budućeg predsednika važna za spoljnu politiku.

- On je perfekconista, stalno je u hodu i razgovara. Čvrstog je karaktera i nije lako slomiti ga. Biće zaniljivo gledati kako će njegov karakter da se uklopi sa karakterom Vladimira Putina - kaže ona, i dodaje da on "odlično zna gde je i šta je Srbija".

Foto: YouTube screenshot

Ona takođe procenjuje i da će Melanija Tramp sigurno biti najlepša prva dama na svetu.

- Upoznala sam je. Ona je prefinjena i lepa. Razume srpski jezik, ima stila i jako je kulturna - dodala je.

#Donald Tramp

#Emisija Pravac

#SAD

#Televizija Pink

'