AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Urugvaja Rodolfo Nin Novoa razgovarali su u Montevideu o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima.

Na sastanku je konstatovan obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje i razmene iskustava u delu gde se mogu preneti pozitivna iskustva.

Ovom prilikom, ministar inostranih poslova Urugvaja Rodolfo Nin Novoa posle sastanka i formalnog razgovora, rekao je šefu srpske diplomatije da je veliki navijač i fan Novaka Đokovića.

Dačić je svom urugvajskom kolegi, tom prilikom, poklonio tenisku lopticu, majicu i kačket koji je potpisao proslavljeni srpski teniser.

Zatim su zajedno posetili stadion "Sentenario" i Muzej fudbala gde je, u prisustvu visokih zvaničnika i predstavnika vlasti i uglednih sportista, primio simbolični poklon - kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal.

Podsetimo, dvojica diplomata na današnjem sastanku razgovarali su o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima.

Kako je navedeno, na sastanku je konstatovan obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje i razmene iskustava u delu gde se mogu preneti pozitivna iskustva.

#Ivica Dačić

#Urugvaj

'