AKTUELNO

Nezavisni sindikat policije danas je najoštrije osudio bahato ponašanje i napade na pripadnike policije od strane pojedinih političara i demonstranata koji su sinoć nasilno upali u zgradu Javnog servisa.

Istovremeno su pozvali predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića da pokaže brigu za policajce i da utiče "na svoje kolege političare Obradovića i Ðilasa" da ne pokušavaju da izazovu sukobe građana i policijom.

- Šutiranje, pljuvanje, provociranje i vređanje koje su trpeli policajci od razularene gomile, koja je demolirala prostorije i pokušala da linčuje novinare i druge na televiziji, vitlajući čak i motornom testerom, je van svake pameti - ističe se u saopštenju.

Policajci su, kako se ističe, i ovog puta bili na visini zadatka i pokazali izuzetnu profesionalnost i rešivši situaciju na miran način.

-Podsetili bismo javnost i da su se u brojnim evropskim zemljama ovakve situacije rešavale suzavcima, penderecima i vodenim topovima, čemu srpska policija naravno nije pribegla. Nadamo se da će Veljko Mijailović i njegov Policijski sindikat Srbije bar jednom pokazati trunku brige za policajce i da će uticati na svoje kolege političare Obradovića i Ðilasa da prestanu da pokušavaju da izazovu sukobe građana sa policijom - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, tek nekoliko sati pre sinoćnjeg huliganskog juriša, "Mijailović je sa svojom prijateljicom Jelenom Anasonović ispred zgrade MUP-a teatralno pozivao da se dođe na Ðilasove proteste i blatio pripadnike policije".

Dok su se pripadnici policije preznojavali, pokušavajući da zaštite novinare i ostale radnike Javnog servisa, smire situaciju i izvedu mirno demonstrante koji su divljali, Mijailović se izgleda sakrio u mišiju rupu, piše u saopštenju.

Kako se navodi, ostavio je naravno policajce na cedilu i podržao protestante da šikaniraju i napadaju naše kolege, jer su mu kao i uvek interesi policijskih službenika nebitni. Imao je preča posla, morao se pobrinuti da budu zadovoljeni interesi njegovih ortaka političara.

- Zato danas molimo Mijailovića. Nisi se istakao u borbi za sindikalna prava policajaca, ali ako si ikad i bio policajac mogao bi bar da razgovaraš sa svojim političarima i utičeš da prekinu sa huškanjem svojih pristalica na policajce. I to huškanjem na policajace koji rade svoj posao profesionalno, u skladu sa zakonom i u interesu građana - poručio je Nezavisni sindikat policije.

#Nezavisni policijski sindikat Srbije

'