AKTUELNO

Član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Slavko Gak izjavio je da će Odluka o mreži škola biti spremna za prvu narednu sednicu Skupštine grada i da se njom ne predviđa gašenje škola u prestonici.

Kako je objasnio, to je značajan dokument koji će biti baza za planiranje razvoja škola, sagledavanje kapaciteta i donošenje odluka na kojim lokacijama imamo eventualnu potrebu za izgradnjom novih škola, i on ne predviđa gašenje nijedne škole u Beogradu, saopštila je služba za informisanje gradskog odbora SNS.

-Danas izgradnju škola i vrtića radimo planski, nakon analiza potreba, odgovorno se odnoseći prema gradskom budžetu - ukazao je Gak.

On je istakao da se nikada više ne sme dozvoliti da se novac građana Beograda rasipa na zakup vrtića po ceni daleko većoj od realne, kao što je to slučaj sa vrtićem "Milica" na Altini, kada je za vreme Dragana Đilasa sklopljen ugovor sa vlasnikom "Ktitora" po ceni od neverovatnih skoro 24.000 evra mesečno.

-To znači da je do sada na ime ovog zakupa isplaćeno više od 2,5 miliona evra, što je neprihvatljivo. Takođe, oko dve milijarde dinara smo već isplatili roditeljima koji su s pravom podnosili tužbe jer su im nezakonito skuplje naplaćivali vrtić - rekao je Gak.

Osim toga, gradili su se vrtići bez kanalizacije i vodovoda, kakav je vrtić "Oblačak" na Zvezdari, ali i škole koje su posle dve godine od otvaranja morale više puta da se rekonstruišu.

Po tome će, smatra Gak, škola na Paliluli "Milena Pavlović Barili" verovatno ući u istoriju građevinarstva.

-Za pet godina koliko je Srpska napredna stranka na vlasti u Beogradu, budžet za škole i vrtiće je, sa 87 miliona evra, uvećan na današnjih 190 miliona evra. Ulaganje je jedini način da u praksi pokažete koliko je jednom gradu važan sektor obrazovanja - zaključio je Gak.

#Dragan Đilas

#Slavko Gak

#deca

'