AKTUELNO

Minsitar odbrane Aleksandar Vulin istakao je večeras da Priština ne želi da se razreši ubistvo Olivera Ivanovića, i da oni Ivanovićevu smrt koriste kao povod za napade na Srbe i na predsednika Aleksandra Vučića.

- Takozvani ministar pravde u Vladi u Prištini nije osetio potrebu da objasni zašto na Kosovu i Metohiji ima toliko ubijenih, opljačkanih i proteranih Srba, a tako malo osuđenih za zločine nad njima - izjavio je Vulin reagujući na izjavu Abelarda Tahirija da je predsednik Srbije odgovoran za davanje naloga za ubistvo Olivera Ivanovića.

Na Kosovu i Metohiji je od 1999. ubijeno preko 1.000 Srba i za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao, ukazao je Vulin. On je istakao da i za bezbrojne napade na Srbe, za pljačke i ranjavanja, gotovo niko nije odgovarao, ka ni za proteranih 250.000 Srba, za spaljene crkve 17. marta 2004. gotovo niko nije odgovarao.

- Kao što šiptarima nije stalo da otkriju i osude ubice žetelaca u Starom Grackom ili ubice dece u Goraždevcu na reci Bistrici, tako im nije stalo ni da se otkrije ubica Ivanovića - ocenio je Vulin.

- Nisu uspeli da slome Vučića niti da mu pripišu odgovornost za svoje poteze kojim su ubili dijalog pa pokušavaju da mu prebace odgovornost za zločine o kojima znaju mnogo više nego što smeju da priznaju. Istina o ubistvu Ivanovića biće poznata ali to Prištinu neće moći da obraduje. Koga šiptari mrze i napadaju kao Vučića, taj može biti siguran da se uspešno i istrajno bori za Srbe - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

'