AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju kineske provincije Hebej, koju u dvodnevnoj poseti AP Vojvodini predvodi Čeng Lei, zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Vlade te provincije.

Na sastanku je razgovarano o ekonomskim i privrednim potencijalima Vojvodine, kao i o mogućnostima uspostavljanja konkretne saradnje u oblasti zdravstva i poljoprivrede. Sagovornici su ukazali na značaj prijateljstva i saradnje koja postoji između dve zemlje, i istakli uverenje da će se ti odnosi još više razvijati u budućnosti.

Predstavljajući potencijale AP Vojvodine, Mirović je istakao da su dobri politički i privredni odnosi naše dve zemlje dobra osnova za realizaciju konkretnih projekata. Provincija Hebej zainteresovana je za ulaganje u AP Vojvodinu u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Vlade te provincije Čeng Lei zahvalio se Miroviću za podršku prilikom otvaranja Konfucijeve učionice za izučavanje kineskog jezika i kulture u Karlovačkoj gimnaziji.

U okviru dvodnevnog boravka u AP Vojvodini, kineska delegacija posetila je i Klinički centar Vojvodine i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

#Igor Mirović

'