AKTUELNO

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije, ne samo političkoj, već i ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca, koji mu je preneo poruku predsednika Boruta Pahora i poziv za učešće na Samitu Brdo-Brioni procesa u maju.

Poželevši ambasadoru Jarcu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.

On je naglasio da je nedavna poseta predsednika Pahora bila veliki podsticaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa, saopštila je Pres služba Predsednika.

Foto: Tanjug

S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije, ne samo političkoj, već i ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima. On je dodao da bi iskustvo ambasadora Jarca, kao nekadašnjeg ministra poljoprivrede, bilo dragoceno za razvoj ove oblasti u Srbiji.

Ambasador Jarc je, s tim u vezi, izneo ideju povezivanja opština iz Srbije i Slovenije, u kojima je poljoprivreda dominantna oblast.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasador Jarc su konstatovali da postoji obostrani interes za dalje unapređenje ekonomskih veza, a da se odnedavno povećavaju i investicije srpskih kompanija u Sloveniji.

Dvojica sagovornika su istakli da je održavanje zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

#Aleksandar Vučić

#Slovenija

'