AKTUELNO

Članovi tajnog društva izlobirali kod Obradovića da njihova „sestra“ Marija Janjušević preko izborne liste tog pokreta dobije poslaničko mesto. Uslugu i finansijski podmazali.

Masoni su izlobirali kod lidera Dveri Boška Obradovića da njihova članica Marija Janjušević preko izborne liste tog pokreta dobije poslaničko mesto u Skupštini Srbije, otkriva Kurir. Za uslugu da u državnu instituciju ubace svoju članicu, masoni su, kako saznajemo, Obradoviću uzvratili finansijski.

- Masoni su podržali Mariju Janjušević da postane poslanik. Izlobirali su i platili Obradoviću prolazno mesto na poslaničkoj listi za nju. Obradović preko Janjuševićke nastoji da obezbedi podršku masona i engleskih službi za svoje političko napredovanje. S druge strane, masoni Janjuševićku smatraju svojom predstavnicom u Skupštini. Ona ima obavezu da se konsultuje s njima o političkom delovanju, kao i da ih redovno obaveštava o političkim dešavanjima i situaciji u Dverima - priča izvor Kurira i dodaje da su masoni za omogućavanje da u Dveri ubace svoje ljude Obradoviću obećali da ga neće podsećati na njegovu ljotićevsku prošlost:

- Dimitrija Ljotića, političkog uzora Obradovića iz mlađih dana, masoni smatraju neprijateljem jer je bio njihov žestoki protivnik. Sumnja se da Janjuševićka nije jedini mason u Dverima i da su tu i pripadnici rotarijanaca, templara... I među muškarcima i među ženama. Sve ovo je nespojivo s hrišćanstvom i ukazuje da Dveri, iako se javno tako predstavljaju, nemaju nikakve veze s pravoslavljem.

Inače, u javnost je procurela navodna prepiska iz 2015. između Janjuševićke i pripadnice rukovodstva (oficira) Velike ženske lože Srbije (VŽLS).

- Uvidom u te mejlove vidi se da je Janjuševićka visokopozicionirani pripadnik masonerije, s rangom majstorice trećeg stepena, i da postoji 21 pripadnica ženske masonerije sa tim rangom u Srbiji. Prepiske ukazuju na to da je osnovala i rukovodila ložom „Kneginja Milica“, da ima čin oficira u VŽLS, da učestvuje u organizaciji događaja, prijemu novih članica, obredima podizanja sestara na viši stepen, kontaktima s ložama drugih zemalja i da odlazi na sastanke u inostranstvo - pisao je septembra prošle godine portal Patriot.

U prepiskama se pominju i masonski obredi, koji uključuju mrtvačke lobanje, ritualne mačeve kojim se „bockaju“ u obredima prijema novih članica, za šta je, kako se navodi, upravo bila zadužena Janjuševićka.

Janjuševićka nije osporila da je mason, ali nije ni odgovorila na konkretna pitanja. Ni Obradović nije odgovarao ovim povodom.

#Boško Obradović

#masoni

'