AKTUELNO

On je istakao da platforma prištinskih vlasti, koja je usmerena na prekidanje svakog dijaloga, stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja.

Neodgovorni i ratoborni potezi Prištine pretnja su miru i bezbednosti u čitavom regionu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, na sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom u Domu Garde na Topčideru.

On je istakao da platforma prištinskih vlasti, koja je usmerena na prekidanje svakog dijaloga, stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut. Vojska Srbije će ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta - istakao je u svom izlaganju ministar Vulin, koji koristi vikend odsustvo, kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Sastanku su, pored ministra Vulina, prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Izaslanici odbrane Republike Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na međunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković uručio je ministru odbrane i načelniku Generalštaba Plaketu za izuzetnu saradnju i doprinos radu Vojnoobaveštajne agencije. Osim Plakete, ministru Vulinu uručena je i statua prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Milovanovića.

Konferencija, koja se održava deveti put, postala je tradicionalni okvir za okupljanje izaslanika odbrane na pet do šest radnih dana u toku godine i prilika za analizu njihovog rada i davanje smernica za budući rad.

Izaslanici će biti u prilici da razgovaraju i sa predstavnicima drugih državnih organa do 12. marta, do kada Konferencija traje.

#Aleksandar Vulin

#Priština

'