AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost rekla je da usvajanje ovakve platforme od strane privremenih institucija u Prištini treći udarac Srbiji, kao i da je platforma suprotna zdravom razumu.

-Dakle, ovo je jedan dokument koji je protiv bilo kakvog kompromisa, dijaloga - istakla je Brnabić.

Ona je rekla da je kao zaključak današnjeg sastanka bez ikakve sumnje ovo usvajanje platforme, kao i da je to treći i završni udarac Beogradu.

Foto: Tanjug

- Ja ću vas podsetiti da je prvi udarac bio nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine, danas je 2.149 dan od kada je potpisan taj sporazum, a Priština nije uradila ništa, nije implementirala ni jedno jedino slovo, ne postoji ništa od ZSO, a to je bio kiočmeni stub Briselskog sporazuma, drugi udarac je uvođenje taksi da su takse bile uvedene 6. novembra, onda su 21. novembra povećane dodatno na robu iz BiH i centralne Srbije i do danas nikako nisu ukinute - podsetila je Brnabić i ocenila da je Priština dala jasnu poruku i SAD da takse neće biti ukinute.

Treći završni udarac je, kako navodi, usvajanje ovakve platforme od strane privremenih institucija u Prištini.

Foto: Tanjug

-Platforma je suprotna zdravom razumu, dakle ovo je jedan dokument koji je protiv bilo kakvog kompromisa, dijaloga, ne priča o životu Srba na KiM, mi ćemo nastaviti da analiziramo dokument - istakla je Brnabić.

Moj stav je suprotan razumu, ističe Brnabić i naglašava da će reakcija Srbije odmerena.

-Mi ćemo paziti kakva je naša akcija, sve ćemo analiziratim, Srbija biće odgovorna i u svakom trenutku ćemo umeti da zaštitimo interese Srbije i svih naših građana - rekla je Brnabić i najavila da će se predsednik Vučić, ministar Dačić i ona u nedelju sastati sa patrijarhom Irinejom i sinodom  SPC, ocenivši da je dijalog prekinut u portpunosti.

Foto: Tanjug

-Sistemski su išli da se dijalog potpuno zaustavi, da nikakav kompromis nije moguć, a danas će predsednik Vučić u Sremskoj Mitrovici građanima o ovome govoriti - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug

#Ana Brnabić

'