AKTUELNO

Eštonovu, koja je u Prištini gost Tačija, primio je i premijer Kosova Isa Mustafa.

Predsednik Kosova Hašim Tači odlikovao je bivšu visoku predstavnicu za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton Predsedničkom medaljom za zasluge.

Kako se navodi, Tači je odlikovao Eštonovu zbog doprinosa dijalogu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije i zbog približavanja Kosova Evropskoj uniji.

- Budućnost Kosova i celog Zapadnog Balkana je evroatlantska budućnost, da budemo deo NATO-a i Evropske unije, gde su vaša uloga i vaš doprinos bili veličanstveni i istorijski - rekao je Tači.

Eštonova je rekla da je privilegovana time što joj je dodeljena Predsednička medalja za zasluge. Rekla je i da očekuje da još neka druga pitanja iz dijaloga zažive.

- To su praktična pitanja koja će učiniti da ljudi shvate vrednost i snagu da budete spremni da razgovarate zajedno. Želim vam svako dobro kao i drugoj strani i mojim naslednicima u Briselu za budućnost dijaloga - rekla je Eštonova.

Tači je istakao da je ubeđen da će evropska vizija preovladati regionom, nezavisno od privremenih tenzija koje mogu da se stvore i koje mogu da budu veštačke.

#Hašim Tači

#Kosovo

#Medalja

'