AKTUELNO

Predsednik srpske Vlade razgovarao je sa najvišim svetskim zvaničnicima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sastanke koje je imao prvog dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švajcarskoj.

On je za TV Pink rekao da je imao konstruktivne razgovore pre svega sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom.

-Velika je čast biti izdvojen od strane nekoga ko vodi tako veliku zemlju. Razgovarali smo o Železari Smederevo i dosadašnjoj ekonomskoj saradnji, ali i o budućim investicijama, kao i o turizmu. Takođe, još jednom sam zamolio predsednika Kine po pitanju RTB Bor - rekao je Vučić.

Premijer se sastao i sa odlazećim američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom.

-On je veoma lepo govorio o meni i hvala mu na tome, pričao je o hrabrosti, o tome da malo lidera prepoznaje šta njihovom narodu treba, kao što je to u mom slučaju. Razgovarali smo i o budućoj saradnji. Ovo su bitni razgovori za Srbiju, a kada su u pitanju nedavne provokacije Prištine, ja ovaj strah ne bih imao o nečemu što je prošlo, ovaj voz je služio samo kao razlog, a sutra će biti problem zid čiju je izgradnju Edita Tahiri potpisala sa Markom Đurićem, postoji dogovor o ogradi od 80 cm, zato kažem: Dajte da uradimo sve što treba samo da imamo mir i stabilnost. Želimo da mir traje zauvek, zato ćemo sve da učinimo da do toga i dođe - zaključio je Vučić.

Forum u Davosu traje do petka, a drugog dana nastaviće se važni sastanci srpskog premijera.

S.A.

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Džozef Bajden

#Kina

#Svetski ekonomski forum

'