AKTUELNO

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji se zalaže stvaranje takozvane Sandžačke repubile zvanično je postao "1 od 5 miliona".

Čovek koji je išao Hašimu Tačiju u Prištinu na poklonjenje i najavljivao otecpljenje Sandžaka, najavio je da će njegova stranka organizovati protestne šetnje i da u potpunosti podržava građanske proteste u Srbiji "1 od 5 miliona".

Ugljanin je saopštio da u potpunosti prihvata "Sporazum s narodom" Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

Čovek koji je Hašimu Tačiju išao u Prištinu na poklonjenje, objavio da je postao "1 od 5 miliona", odnosno najbliži saradnik Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

- To opredjeljenje i činjenica da je Srbija danas sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj je nema slobode, ravnopravnosti i vladavine prava, zahteva naš politički odgovor i odlučnu političku akciju... Zbog činjenice da predsednik države i ostali državni organi negiraju zločin genocida nad Bošnjacima – kao da se radi o glinenim golubovima rekao je Ugljanin, čiji je govor u velikoj meri posdetio na reči Vuka Jeremića tokom intervjua koji je dao za Federalnu televiziju BIH, kada je optužio Srbiju da je glavni krivac za sve ratove na Balkanu.

Podsetimo, reč je o Sulejmanu Ugljaninu koji je krajem prošle godine nakon izbora za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća izjavio da će se otvoreno zalagati za "republiku Sandžak".

Uz burno odobravanje svojih pristalica Ugljanin je slavio uz poklič "Živela Sandžaka republika!". Pritom nije krio koliko je gnevan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je on jedina i najčvršća prepreka za ostvarivanje njegovog zločinačkog plana da pocepa Srbiju!

Reč je o istom onom Ugljaninu, koji se u februaru 2017. godine sastao sa Hašimom Tačijem u Prištini veličajući ga rečima da je "izgradio demokratsku državu Kosovo."

#Sulejman Ugljanin

'