AKTUELNO

Umesto da brane interese građana koji su glasali za njih, opozicionari nastavljaju sa onim što su radili u prošlom mandatu. Oni su izabrali da budu ispred Skupštine, ali su prvi na blagajni da uzmu dnevnice, rekao je za televiziju Pink, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da je najvažnija odluka koju su odbornici danas doneli usvajanje rebalansa gradskog budžeta.

- Doneta je odluka da se uzme kredit od 35 miliona evra, koliko smo u mogućnosti, i koliko nam dozvoljavaju zakonski okviri, kada je u pitanju zaduženje. Vratili smo oko 600 miliona evra u poslednjih pet godina, od milijardu i 200 miliona koliko je Đilas zadužio Beograd, i prvi put posle pet i po godina imamo finansijsku mogućnost da uzmemo kredit – rekao je Vesić.

Kako naglašava, odlučili su da uzmu 35 miliona evra za kupovinu autobusa, i dodaje da će 10 miliona evra izdvojiti GSP, i kupiti oko 210 i 230 autobusa.

- Svi autobusi treba da budu na ulicama do 1.septembra ove godine. Imaćemo mnogo bolju situaciju kada je u pitanju gradski prevoz. To je najznačajnija odluka koja je doneta. Doneto je više gradskih odluka i usvojeno više urbanističkih planova. Upravo se glasa o godišnjem planu o suzbijanju ambrozije – rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je doneta odluka o završetku postupka kada je u pitanju Sava Centar.

- Odbijena je ponuda kompanije „Delta“ i zahvalni smo im što su se prijavili na taj postupak. Pokrećemo postupak koncesije, kako bi do kraja godine imali partnera za SC, kako bi bio rekonstruisan i u punoj funkciji do kraja iduće godine – rekao je Vesić.

Vesić je prokomentarisao i to što predstavnici opozicije ne dolaze na sednice, istakavši da oni ne razumeju politiku.

- Umesto da brane interese građana koji su glasali za njih, oni su nastavili sa onim što su radili u prošlom mandatu. Oni su izabrali da budu ispred Skupštine, ali su prvi na blagajni da uzmu dnevnice. To samo govori o tome koliko su odgovorni i kako se odnose prema građanima koji su glasali za njih – rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Skupština grada Beograda

'