AKTUELNO

Lider PSG, bivši glumac Sergej Trifunović, svoju zemlju, Srbiju, pljuje i nagrđuje gde god stigne, a najviše to voli da radi u hrvatskim medijima.

U poslednjem od brojnih intervjua koje je za tamošnje medije dao blateći na sva usta sopstvenu zemlju, on je rekao upravo ono što Hrvati žele da čuju - da je srpska pokrajina izgubljena i da Srbiji ne treba podela Kosova!

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista kakav je njegov "plan za Kosovo", loš glumac i još gori političar, "građanin" Sergej je odgovorio:

- Nedavno sam imao sastanak s političkim savetnikom u američkoj ambasadi. Sastali smo se u hotelu Hilton. Razgovarali smo o Kosovu i rekao sam mu: "'Gospodine, vi ste oteli Kosovo. Kosovo nije naše. Mi se ne možemo tući s vama da vratimo Kosovo, to je nemoguće". Tu postoji puno političkih faktora. Na Kosovu se radilo decenijama. Očajna politika dovela je do toga da je Kosovo izgubljeno zauvek. Tu, osim Velikog Trnavca, najveće fabrike droge, i Trepče, ozbiljnog rudnika, nema puno. Mi ne možemo vratiti Kosovo, ali nismo ni za razgraničenje, to je potpuna budalaština. Mi smo za to da se pomogne tim Srbima koji žive tamo ko zna koliko stoljeća. Kosovo je kolevka Srbije, oko toga nema spora. Odeš u Prizren, videćeš Dušanov grad, Pećku patrijaršiju, manastire. Ne može se pritiskati Srbiju da prizna Kosovo. Pritisnite Rusiju, Španiju, Kipar, Slovačku, Brazil. Neka Indija prizna Kosovo. Uostalom, kakav je to način? Prvo ste nam uzeli Kosovo, sada hoćete da ga priznamo. Istom sam tom savetniku rekao: Nemojte mi reći da je Kosovo izgovor za sve ostalo, za nesređeno sudstvo, školstvo, prodaju zemlje na sve moguće načine. Kosovo je uzeto i gotovo - izjavio je Sergej za Jutarnji list i potvrdio na čemu se zasniva njegova "politika".

#Hrvatska

#Kosovo

#Sergej Trifunović

'