AKTUELNO

U Skoplju su počeli da se okupljaju raznorazni protivnici srpskog predsednika, stvarajući paktove i dilove protiv njega, a da situacija stvarno jeste takva, potvrđuje izjava Kadrija Veseljija koji je predložio ujedinjenje svih onih koji su protiv stavova i težnji Aleksandra Vučića. Najgore je, ističu sagovornici "Novog jutra" činjenica da među takvima ima i građana Srbije.

Govoreći o navodima da lider SzS u Skoplju ima tajne sastanke na kojima se dogovara rušenje predsednika Vučića, narodni poslanik Vladimir Đukanović kaže da Skoplje danas jeste centar za rušenje našeg predsednika, u kojem se okupljaju ljudi, pre svega predstavnici dela američke administracije, koji pozivaju na razne paktove protiv Srbije.

- Nažalost, oni su ušli i u "dil" sa pojedinim političarima u Srbiji, pa i dela bivših članova SNS koji su nezadovoljni jer im nije dopušteno da kradu. Danas takvi ljudi žive na grbači Makedonije i obilato pomažu u rušenju vlasti u Srbiji, preko medija, Đilasa, Jeremića i drugih - kaže Đukanović. Zaključuje da će iz Skoplja dolaziti otrovne strelice prema Beogradu, te da nema sumnje da će se pokušavati sa obojenom revolucijom.

Foto: TV Pink Printscreen

Činjenica je da je Skoplje postalo centar za delovanje protiv Srbije, tačnije protiv Aleksandra Vučića i to se više i ne krije, kaže istoričar Nemanja Starović. Podseća da je Kadri Veselji pozvao na ujedinjenje protiv Vučića.

- Stvari su jasne i to ne treba da nas iznenađuje. Setimo se kako je Zoran Zaev došao na vlast i sve to apsolutno nije dobro za Severnu Makedoniju i njen narod. Ovakvo delovanje može da naruši i naše međusobne odnose i toga je, siguran sam, narod i svesan, ali političari nisu zainteresovani za mišljenje građana - kaže Starović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o taksama, Đukanović kaže da ne veruje da Amerika pritiska Prištinu da ih povuče. Smatra sebe pesimistu po pitanju dogovora i nastavka dijaloga, jer, kako kaže, dobra volja sa druge strane ne postoji.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o protestima i tome da je Sergej Trifunović poručio da ga je sramota onih studenata koji nisu došli na protest, Starović kaže da je taj nivo podvojenosti tragikomičan, ali da su opasnije izjave poput one da "jevreji trebalo da marširaju ulicama sa žutim trakama oko ruke".

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Aleksandar Vučić

#Novo jutro

#Skoplje

#Srbija

'