AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je veoma detaljno informisao ambasadorku Kine Čen Bo o situaciji u našoj južnoj pokrajini kao i opasnostima koje regionu prete od jednostranih i sve iracionalnijih poteza Prištine.

Zahvalivši ambasadorki na čvrstoj i nepokolebljivoj podršci Kine u borbi Srbije za zaštitu svojih državnih i nacionalnih intresa na Kosovu i Metohiji, Đurić je naglasio da će Srbija ostati jednako pouzdan prijatelj i partner NR Kine, saopštila je Kancelarija.

Foto: Tanjug

Srbija je, kako je dodao, uverena da će Kina u međunarodnoj areni nastaviti da joj bude pouzdan oslonac, i da će saradnja dveju zemalja nastaviti da se razvija na obostrano zadovoljstvo i korist, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

Đurić je novoimenovanoj ambasadorki poželeo dobrodošlicu, istakavši da je došla u državu koju sa Kinom vezuje iskreno i čvrsto prijateljstvo, krunisano bliskim odnosima i poverenjem između predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

Foto: Tanjug

Slobodoljubive narode Srbije i Kine, prema njegovim rečima, vezuje politika nemešanja u tuđe poslove, ali i ljubomorno čuvanje sopstvene slobode i nezavisnosti.

Đurić je izrazio očekivanje da će predstojeći razgovori predsednika Vučića i Sija biti prilika da se dodatno učvrsti saradnja u zajedničkoj borbi za poštovanje međunarodnog prava, uključujući pravo država na vođenje suverene politike.

Srbija i Kina će, uveren je, nastaviti da budu najčvršći saradnici u borbi za stvaranje sveta slobodnih i samostalnih, navodi se u saopštenju.

#Kina

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'