AKTUELNO

O trenutnoj političkoj situaciji, postignutim rezultatima u prethodnoj godini, ali i o budućim planovima i investicijama, sa građanima Zemuna večeras su razgovarali su član Predsedništva SNS Goran Vesić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković i članovi Glavnog odbora Dejan Matić i Gavrilo Kovačević.

U razgovoru sa Zemuncima, Vesić je ukazao na značaj stranih investicija, ali i na sve ono što je urađeno u Beogradu.

- Beograd čini 40 odsto BDP-a Srbije i najviše doprinosi njenom razvitku. Imali smo nikad veći priliv stranih investicija, jer imamo stabilnu ekonomiju i valutu. Na taj način obezbeđujemo nova radna mesta, a nezaposlenost u Beogradu je nikad manja - istakao je Vesić.

- Dok Dragan Đilas piše pisma investitorima kako će ih oterati iz Srbije, dok napada čelnike EU zašto hvale Srbiju i želi da unese političku nestabilnost, predsednik Aleksandar Vučić se snažno bori za svaku investiciju, pa je tako u čitavoj Srbiji otvorena 181 fabrika koja zapošljava preko 40.000 ljudi - poručio je Vesić, saopštio je Gradski odbor Beograd SNS.

On je kazao da se Beograd dobro razvija i da je jako bitno da imamo jednaku vlast na svim nivoima.

Mirković je građane Zemuna podsetio na sve Đilasove afere i lopovluke, kao i o načinima na koje želi da se domogne vlasti i dodatno se obogati.

- Kada smo preuzeli vlast, Beograd je bio potpuno opustošen i pred bankrotom, gradska javna preduzeća bila su potpuno uništena, a Đilas nam je ostavio dug od 1,2 milijarde evra, koji je Srpska napredna stranka prepolovila, 15.000 tužbi roditelka zbog visoke cene vrtića - naveo je Marković.

Đilas sada, rekao je on, želi sebe da predstavi u drugom svetlu i ne bira načine kojima bi mogao ponovo da napadne plen - punu gradsku kasu.

- U periodu od 2008. do 2012. njegove firme ostvarile su profit od 500 miliona evra. Zabrinjava me to što Đilas, Jeremić, Obradović i nova politička zvezda Trifunović, u nedostatku političkog programa i ideje, konstantno šire mržnju i nasilje, pozivaju na vešanje, silovanje, crtaju mete i to najčešće ženama, nazivaju ih pogrdnim imenima poput 'fuksa' i 'kurva', a prošlog vikenda su otišli korak dalje, vređajući i napadajući radnike Gradske čistoće - poručio je Mirković.

On je dodao da će Srpska napredna stranka uvek raditi u interesu građana kako bi im obezbedili najbolje uslove za život.

- Ne postoji deo Zemuna gde nešto nismo uradili, svakodnevno smo sa građanima, slušamo ih i rešavamo im probleme. Veliki projekti stižu u Zemun, u planu su izgradnje, rekonstrukcije, novi kilometri puteva, vodovodne i kanalizacione mreže i upravo je to politika Srpske napredne stranke i predsednika Vičića - da svakom građaninu obezbedimo osnovne uslove za život, složili su se Matić i Kovačević.

#SNS

'