AKTUELNO

Čelnici Saveza za Srbiju među Srbima na Kosovu i Metohiji ne mogu da nađu nikoga ko ih podržava, pa im je jedino preostalo da se potrude da dobiju podršku Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija, saopštio je danas Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

- Nakon što su juče ušli u vladu Haradinaja, Đilasov, Jeremićev i Obradovićev savez bi na svoju stranu da pridobije i Tačija, pa ga podržavaju i veruju u svaku reč koju izgovara, budući da im je on glavni izvor za sve informacije - naveo je Jovanov.

SzS je ranije saopštio da izjava Tačija da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako kosovska skupština ne odobri sporazum sa Beogradom, prema kojem bi Kosovu pripali Bujanovac, Preševo i Medveđa, "još jedan dokaz" dogovora o "predaji srpskih opština".

Jovanov je poručio liderima SzS da "ne moraju da brinu o integritetu Srbije, ni o bilo čemu drugom, jer su ga uništili i urušili u prethodnom periodu postavljanjem granice na Jarinju i Brnjaku, postavljanjem suludog pitanja pred Međunarodnim sudom pravde i moljakanjem raznih stranih zvaničnika da ih 'napokon oslobode tereta Kosova'".

- Dakle, kada su imali priliku da brinu o Srbiji i njenom integritetu, oni su brinuli o sebi i integritetu svojih poslovnih kombinacija i miliona evra narodnih para koje su prethodno trpali u džepove i baš zato danas među Srbima na Kosovu i Metohiji ne mogu da nađu nikoga ko ih podržava, pa im je jedino preostalo da se potrude da dobiju podršku Haradinaja i Tačija - dodao je Jovanov.

#Milenko Jovanov

'