AKTUELNO

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) zagovaraju bojkot izbora, jer osim politike nasilja nemaju ništa drugo da ponude građanima, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ocenjuje da se Dragan Đilas i Vuk Jeremić zalažu za bojkot jer se plaše debakla na eventualnim izborima.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su SAD jasno stavile do znanja Đilasu i Jeremiću da ih ne podržavaju u bojkotu institucija i izbora, a da je Jeremić i to sam potvrdio, Stefanović je rekao da ga najviše zanima šta kaže narod i da su mu najvažniji građani, kao i da je uveren da se u svetu na poteze opozicije u Srbiji gleda kao na neozbiljnost.

- Đilas i Jeremić nemaju nikakvu politiku osim politike da ponize nekog radnika Gradske čistoće ili da prebiju neku ženu. Zato je idealno sakriti se iza bojkota - rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

Ministar je naveo da izbori služe da političke partije provere šta građani misle o njima, te da mu je potpuno razumljivo zašto se deo opozicije "plaši da to proveri".

- Setite se samo Đilasove kampanje na prošlim gradskim izborima i stavke 'gradićemo škole tamo gde su potrebne'. A kako su gradili vrtiće i škole dok je on bio gradonačelnik? Sve što je rađeno u vreme Đilasa, mi smo posle pet puta morali da popravljamo - kazao je Stefanović.

Naveo je primer vrtića "Oblačak" koji je, kaže, otvoren dok je Đilas bio gradonačelnik i ''ostavljen bez tekuće vode i grejanja''.

- Meni je jasno zašto pokušavaju da izbegavaju izbore, jer kako sa tim da izađu pred građane. To je potpuno razumljivo i meni je to važan argument - istakao je Stefanović.

Dodao je i da su Đilas i Jeremić išli u Brisel ''da kukaju protiv svoje zemlje'' i da se žale i da su time pokazali, kako kaže, svu dubinu licemerja pred građanima Srbije.

- Ni kao vlast ni kao opozicija nikada ne bih išao po inostranstvu i loše govorio o Srbiji već bih se borio da Srbija dobije više sredstava, da poveća ugled u svetu - kazao je Stefanović.

#Dragan Đilas

#Nebojša Stefanović

#SZS

'