AKTUELNO

Grupa pristalica Đilasovog Saveza za Srbiju napala je preksinoć radnike Gradske čistoće dok su čistili Terazijski tunel.

Radnici Gradske čistoće Elvis Bekaj i  Rustem Dalipović rekli su za TV Pink da su obavljali u Terazijskom tunelu svoj redovan posao i da su obavljali svoj radni zadatak čišćenja grada, kada je grupa mladića krenula ka njima nazivajući ih pogrdnim imenima i vređajući ih na rasnoj i verskoj osnovi.

Foto: TvPink Printscreen

- Povod ne znamo ni mi sami, redovni posao smo obavljali, naš radni zadatak za to veče je bio da odlepljujemo plakate, na kraju tunela kod Nušićeve grupa ljudi nas je napala, i počeli su da viču za nama da ne bežimo, da nas psuju i vređaju - priča jedan od ovih momaka.

Foto: TvPink Printscreen

- Uplašili smo se, nismo to očekivali, mi smo samo radili naš posao,odjednom su počeli da nas jure, govorili su nam - pi*ka vam materina, ciganska, baš je bila velika grupa, a nas malo, uplašili smo se jako, ja sutradan nisam došao na posao - rekao je drugi mladić.

Predsednica Zajednice sindikata Srbije za komunalnu delatnost Mirjana Basta  istakla je da su napadi na zaposlene u Gradskoj čistoći dešavali, ali da su uglavnom to bili pojedinci u alkoholisanom stanju.

-Stravičan je čin da grupa građana Beograda nasrne na 15-ak radnika koji obavljaju svoj radni zadatak, Dešavaju se sporadični napadi na radnike JKP Gradska čistoća, ali to je pojedinac. Nikada do sada se nije dogodilo da veća grupa građana  nasrnu na grupu radnika. Njihov strah je bio veliki, bili su blokirani, policajac na izlazu ka na Zelenom Vencu ih je usmeravao i govorio im gde da beže - podsetila je ona.

#Napad

'