AKTUELNO

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović ocenio je da je danas Skoplje postalo ono što je Budimpešta bila 1990-tih.

-Iz Skoplja se organizuju različite stvari, gde god ode Dragan Đilas ima nečega, jer on ne ide za džabe, jer on uglavnom nešto dobije. Kada je došao na vlast „dobio je“ 500 miliona evra što nikada nigde na svetu nije zabeleženo da jedan političar, uslovno rečeno zaradi 500 miliona evra - istakao je Milovanović.

U Skoplju se Đilas sreće sa ljudima koji su pročišćeni iz Srpske napredne stranke, podsetio je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

- Jedan od njih je Zoran Bašanović koji je krao po marketima u Majamiju, drugi je bivši direktor EPS-a koji je pokušao sa Bašanovićem, mislim, da namesti tender za paketiće 2012, 2013. godine kada su naprednjaci došli na vlast, pa je Vučić srušio taj tender. I treći je ovaj Šubara koji je u sumnjivim privatizacijama, odnosno u sumnjivim stečajima učestvovao od BIP-a pa nadalje - rekao je on, dodajući da takvi sede sa Đilasom i zapitao se šta on radi sa njima.

Prema njegovim rečima, oni su savetnici Zaeva i to je nonsens.

- On ne priča sa njima koja je cena ajvara u Makedoniji, već o nekim drugim stvarima. Setimo se šta je makedonski scenario - upadanje opozicije u parlamnet, onda imate jednu krvavu glavu koja se lepo slika, onda krene rušenje sistema. Kada napravite referendum građani kažu da to neće, nema veze šta hoće građani Makedonije mi ćemo na drugi način to da rešimo, jer je bitno šta hoće velike sile kojima moramo da polažemo račune i to je scenario koji se i ovde sprema - rekao je Milovanović, naglasivši da ovde taj scenario ne prolazi, jer je država Srbija mnogo jača, jer je ova vlast odgovornija. Aleksandar Vučić je neko ko štiti srpske interese i neko ko brine samo o srpskim interesima, a to je pokazao u mnogim slučajevima, uključujući i to da ambasadori su danas gosti i sa njima se priča kao sa gostima, a pre su krojili i sastavljali vladu Srbije.

Vojno-politički analitičar Vlade Radulović, primetio je da sve velike sile pokušavaju da se mešaju u rukovodstvo jedne države.

Foto: TvPink Printscreen

-Imali smo svuda te situacije da idu u ambasade na pregovore, da nose stenograme, velike sile imaju taj luksuz da se ponašaju kako se ponašaju, a regionalne sile se ponašaju u skladu sa svojim situacijama u regionu - rekao je Radulović koji smatra kako bi trebao da se napravi jedan bilateralni sastanak na najvišem nivou sa makedonskim zvaničnicima i da se vidi šta je čiji cilj.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Đilas

#Makedonija

'